Det her er topklasse hvidvin – intet mindre!
Hvid Châteauneuf kan være svær at opdrive i Danmark, og vi er derfor ekstra stolte af, at kunne tilbyde denne fremragende hvidvin.
Vinens karakter:
Vinen har en klar farve med gyldne refleksioner. I den frugtagtige duft findes fersken, citrus og hvide blomster. Smagen er fed af frugter og blomster. Den har en attraktiv renhed og friskhed, som er perfekt afstemt med fedmen.
Forlaget Smag - 18/20:
"Den smager så bredt, fyldigt og sammensat, som man forventer af en klassisk hvid Châteauneuf. Det er abrikos, der dominerer i glasset, både som frisk frugt og som tørret.
Da syren kommer sent og er ret medgørlig, er det en vin, der er bedst uden mad. Men den er hyggeguf for yndere af hvid Rhônevin."
Hvad er vinen velegnet til?
Helt oplagt til krebs, bagt fisk eller lyst kød.
Åbn vinen 1 times tid inden servering, da det tilfører ekstra kompleksitet. Serveringstemperatur cirka 10-12 grader.
Sådan er vinen fremstillet:
Den er lavet på 45-50% Grenache Blanc, 20-22% Clairette, 18-20% Roussanne og 5-7% Bourboulenc/Picardan. Efter gæringen, ældes mosten i 6-7 måneder, under jævnlig omrøring. Bundfaldet – også kaldet bærmen – blandes på den måde sammen med mosten af flere omgange, hvilket giver vinen mere fedme og større rundhed.
Om producenten:
Domænet fik sit navn i 1969, da Roger Perrin overtog vingården efter sin svigerfar, Paul Bravay. Under tragiske omstændigheder døde han midt under en høst i 1986, og herefter overtog sønnen, Luc.
Luc var færdiguddannet som ønolog og havde været i lære hos Chateau Beaucastel – én af de absolut bedste producenter i Chateauneuf-du-Pape. Han moderniserede faciliteterne i slutningen af 90’erne, så bygninger såvel som udstyr, den dag i dag, fremstår særdeles velordnede. Men også han blev ramt af en trist skæbne og tabte kampen mod kræften i 2010. Siden har vingården været drevet af Luc’s søster, Véronique og hendes søn, Xavier. Véronique arbejdede inden overtagelsen, som praktiserende ønolog i Bourgogne og Xavier har gennemgået en ønologisk uddannelse i Macon, ligeledes i Bourgogne. De to og resten af holdet, arbejder nu på, at forevige Roger og Lucs visioner, med grundprincipperne; observation, respekt for naturen, knowhow og tæt samarbejde med deres kunder.
Geografi:
Domaine Roger Perrin er beliggende i den sagnomspundne landsby Châteauneuf-du-Pape, som er beliggende i den sydlige del af Rhônedalen. Rhônedalen er cirka 800 km lang og går gennem Frankrig og Schweiz. Den har sit udspring i Valais i Schweiz og sit udløb i Camargue, et stort sumpområde syd for Nîmes og Avignon.