Cuvée Niels Oscar
Cuvée Niels Oscar

Mums fra Mur-Mur-Ium


Vinen med det danskklingende navn har været vores bedst sælgende Rhône-vin i mange år og vinanmelderne skamroser den år efter år. Den blev tilmed kåret som vinder på den årlige Rhône-festival i 2017!

Niels Oscars karakter:

Det er en kraftfuld og kompleks vin, der virkelig har meget at byde på. Duften sprudler af frugt kombineret med provencalske krydderier, som rosmarin, timian og oregano. En flot smagspalet af kirsebær, sveskeblommer, peber, lakrids og et snært af eukalyptus fylder munden. Vedvarende og fløjlsblød eftersmag, med en perfekt syrebalance afslutter vinen. På trods af de 15% alkohol fornemmes der ingen ”spritkant”.

Hvad er vinen velegnet til?

Niels Oscar vil være en perfekt ledsager til efteråret og vinterens simreretter, vildt og modne oste.

Sådan er Niels Oscar fremstillet:

Vinen er lavet på Grenache og Syrah – håndhøstet fra gamle vinstokke. Druerne er høstet senere end normalt. Det giver større koncentration, intensitet og fedme til vinen.

Anmeldelse af årgang 2017:

5 stjerner og GODT KØB i EB, juni 2019.

Anmeldelse af årgang 2016:

6 stjerner på flaskehalsen.nu, 24/6 2018:
"Dette er vinen, der lovpriser glæden ved en fin bi-smag. Nå ja, indrømmet – det er blot dårlig og plat humor. Og så har det alligevel noget på sig. Danskejede Mur Mur Ium producerer økologisk vin i et område ved Rhone, hvor bierne summer så lystigt, at de har inspireret til vingårdens navn. Jeg har haft fornøjelsen af denne vin i tidligere årgange også, og jeg er ligeså begejstret denne gang. Den er så flot, fin og blød, som jeg husker. En virkelig lækker sag med lidt lakrids mod enden. Den har lidt af det hele på den lækre og smækre måde, hvor den på samme tid er fed og frisk, mørk og let, kraftfuld og let tilgængelig. Der godt nok et halvt år til jul – men du kan sagtens handle ind af denne, for den vil være perfekt til december-maden. Nej, vent – for selvom vinen sagtens kan holde sig helt til december, så kan du næppe selv holde dig fra den, når du først har smagt den første flaske. Det er mums fra Mur Mur Ium."

Om Domaine Mur-Mur-Ium:

Et af vores mest populære vinhuse er uden tvivl Domaine Mur-Mur-Ium. De fantastiske vine er udviklet af den nu afdøde Marc Pichon, men hans danske hustru, Anne Brinkløv og deres ældste søn, Niels Oscar, kører traditionen videre. Ægteparret har været dygtige til at vælge mange gode mindre vinmarker på de sydlige skråninger af Mont Ventoux bjergene i Rhône-dalen, hvilket har resulteret i nogle unikke vine. Vingården ligger på sletten ved foden af Mount Ventoux, som er ideel for dyrkning af især Grenache og Syrah druer, og druerne høstes om natten for at bevare mest mulig frugt og aroma. Alle vinmarker dyrkes uden brug af kemikalier eller pesticider og jorden bearbejdes manuelt. Derudover foregår al høst med håndkraft og hver enkelt druesort vinificeres separat.  

Domaine Mur-Mur-Ium holder til i Vaucluse, som er beliggende i det sydlige Rhône. Vinhuset ligger på sletten, ved foden af Mont Ventoux - som for de fleste Tour de France entusiaster er kendt som ”det skaldede bjerg”. Lige præcis her er der optimale vækstbetingelser for Grenache-druen, som høstes om natten for at bevare mest mulig frugt og aroma.

Vingården har specialiseret sig indenfor økologi og alle deres vine, uden undtagelse, er dyrket ud fra de økologiske principper. Interessant og opsigtsvækkende er det, at de lader druerne hænge længere tid på vinstokkene, end normalt, for på den måde at opnå optimal modenhed, som giver mere frugt og fedme til deres vine.

Det underfundige navn ”Murmurium”, er afledt af latin og betyder: ”den summende lyd af bier”. Her hentydes til vinmarkerne som vinhuset benytter sig af. Der har bierne fundet sig specielt godt til rette!


Vis mere
Vis mindre

Cuvée Niels Oscar

   På lager
Antal
Alc %15%
LandFrankrig
OmrådeSyd Rhône
VinhusDomaine Mur-Mur-Ium
Årgang2019
DruerSyrah
Grenache Noir
SmagsretningKraftig
Krydret
Kompleks
Velegnet tilTunge retter
Simre/gryderetter
Julemad
Bøffer
Kød fra grillen
Oksekød
Flaskestørrelse75 cl.
TypeRødvin
VarenummerT00831027
Mest sete varer
Hverdagens Rosévine
Hverdagens Rosévine Før 525,00
340,00
Hverdagens Rødvine
Hverdagens Rødvine Før 460,00
340,00
Hverdagens Hvidvine
Hverdagens Hvidvine Før 476,00
340,00
Roc de Candelon
Roc de Candelon Fra 69,00
Andre har også købt
Roussanne Blanc
Roussanne Blanc
Fra 100,00
Ventoux - Extrem
Ventoux - Extrem
Fra 160,00
Syrah Sublime
Syrah Sublime
Fra 130,00