Cuvée Niels Oscar
Cuvée Niels Oscar
Vinen med det danskklingende navn har været vores bedst sælgende Rhône vin i mange år. Vinanmelderne skamroser den, gang på gang, og det kan vi godt forstå! Her er der tale om en fuldstændig unik vin til prisen. Den er lavet på Grenache og Syrah – håndhøstet fra gamle vinstokke. Druerne er høstet senere end normalt. Det giver større koncentration, intensitet og fedme, til vinen. Det er en kraftfuld og kompleks vin, som virkelig har meget at byde på. Duften sprudler af frugt kombineret med provencalske krydderier, som rosmarin, timian og oregano. En flot smagspalet af kirsebær, sveskeblommer, peber, lakrids og et snært af eukalyptus, fylder munden. Vedvarende og fløjlsblød eftersmag, med en perfekt syrebalance, afslutter vinen. På trods af de 15% alkohol, fornemmes der ingen ”spritkant”.
Det er ganske enkelt en vin der smager af mere!

Anmeldelse:

5 stjerner og GODT KØB i EB, juni 2019.

Årgang 2016:

6 stjerner på flaskehalsen.dk, 24/6 2018:
"Dette er vinen, der lovpriser glæden ved en fin bi-smag. Nå ja, indrømmet – det er blot dårlig og plat humor. Og så har det alligevel noget på sig. Danskejede Mur Mur Ium producerer økologisk vin i et område ved Rhone, hvor bierne summer så lystigt, at de har inspireret til vingårdens navn. Jeg har haft fornøjelsen af denne vin i tidligere årgange også, og jeg er ligeså begejstret denne gang. Den er så flot, fin og blød, som jeg husker. En virkelig lækker sag med lidt lakrids mod enden. Den har lidt af det hele på den lækre og smækre måde, hvor den på samme tid er fed og frisk, mørk og let, kraftfuld og let tilgængelig. Der godt nok et halvt år til jul – men du kan sagtens handle ind af denne, for den vil være perfekt til december-maden. Nej, vent – for selvom vinen sagtens kan holde sig helt til december, så kan du næppe selv holde dig fra den, når du først har smagt den første flaske. Det er mums fra Mur Mur Ium."Domaine Mur Mur Ium er ejet af Anne Brinkløv, som er dansker.

Vi har solgt tusindvis af flasker fra Domaine Mur Mur Ium gennem årerne og den bedst sælgende, Cuveé Niels Oscar, har vi stort set altid. Den er i øvrigt navngivet efter Annes ældste søn, som er påbegyndt uddannelsen til ønolog og vinavler.

Domaine Mur Mur Ium har specialiseret sig indenfor økologi, og alle deres vine, uden undtagelse, er dyrket ud fra de økologiske principper. Interessant og opsigtsvækkende er det, at de lader druerne hænge længere tid på vinstokkene, end andre producenter, for på den måde at opnå optimal modenhed, som giver mere frugt og fedme, til deres vine. Det underfundige navn ”Murmurium”, er afledt af latin og betyder: ”den summende lyd af bier”. Her hentydes til vinmarkerne som vinhuset benytter sig af. Der har bierne fundet sig specielt godt til rette!

Geografi:
Domaine Mur Mur Ium holder til i Vaucluse, som er beliggende i det sydlige Rhône, i Provence. Vinhuset ligger på sletten, ved foden af Mont Ventoux - som for de fleste Tour de France entusiaster er kendt som ”det skaldede bjerg”.
Lige præcis her er der optimale vækstbetingelser for Grenache-druen, som høstes om natten for at bevare mest mulig frugt og aroma.Vis mere
Vis mindre

Cuvée Niels Oscar

   På lager
Antal
TypeRødvin
Alc %15%
LandFrankrig
OmrådeSyd Rhône
VinhusDomaine Mur Mur Ium
Årgang2017
DruerSyrah
Grenache Noir
SmagsretningKraftig
Krydret
Kompleks
Velegnet tilTunge retter
Simre/gryderetter
Julemad
Bøffer
Kød fra grillen
Oksekød
Flaskestørrelse75 cl.
VarenummerT00831027
Mest sete varer
Edizione
Edizione Fra 200,00
Château Laussac
Château Laussac Fra 59,00
Rosé-Kassen
Rosé-Kassen Før 622,00
450,00
Sommerkassen
Sommerkassen Før 752,00
499,00
Alsace
Alsace Før 914,00
699,00
Andre har også købt
Domaine Mur Mur Ium Roussanne Blanc
Beauvignac Viognier
Grenache Grandiose
Grenache Grandiose
Fra 90,00