Denne vin er lavet på 100% Cabernet Sauvignon. Druerne er høstet fra to af Carpinetos ejendomme (de ejer i alt fem i Toscana). Fra Gaville nær Firenze og fra Montepulciano nær Siena. Druerne til vinen kommer fra marker, der kun er foreholdt topvine.
Druerne fra hver vinmark gærer individuelt, med skallerne, i 10-15 dage ved en kontrolleret temperatur på mellem 25 og 29 grader. I foråret – når den malolaktiske gæring er fuldendt, lagres vinene separat i små egetræsfade, indtil den følgende januar. Herefter flaskes vinen og lagrer yderligere 8 måneder på fad.
Farven er rubinrød med orange refleksioner. Duften er ren og intens, og byder på komplekse elementer af krydderier, lakrids, vanilje, og kirsebær. Smagen er stor, kompakt, og rig på nuancer. De elegante tanniner giver vinen en flot struktur, og en vedvarende afslutning. Dekanter gerne vinen, og server den ved 18-20 grader. Stege, vildt, og faste oste går fabelagtigt godt til vinen!
I 1967 skabte Giovanni Carlo Sacchet og Antonio Mario Zaccheo, Carpineto. De havde de primære mål at revolutionere vindyrkning, samt producere en Chianti Classico af så høj kvalitet, at den ville blive internationalt berømt. De to vinfanatikere så et stort uudnyttet potentiale i det toskanske landskab, og med deres knivskarpe sans for innovation, og forståelse for såkaldt ”cutting edge technology” – som kort fortalt kan oversættes til den førende teknologi indenfor IT, enheder, teknikker og udvikling – lykkedes det dem at gøre virkelighed ud af deres drømme. Carpineto er en international succes, og vinene sælges i over 70 lande. Intensiteten, integriteten, og konsistensen, har givet dem et solidt omdømme blandt forbrugere og anmeldere. Carpinetos vine, specielt de lagrede røde, har høstet et utal af priser og anerkendelser, gennem årene. Til stadighed eksperimenterer Giovanni og Antonio med vinene, som de innovative pionerer de er.