Ca' del Toscanello IGT
Ca' del Toscanello IGT
Over 250.000 flasker solgt på syv år!

For nogle kan det tage lidt tid at lære at elske Sangiovese-druen.  Svært i begyndelsen, men pludselig falder alle brikker på plads, og du vil til evig tid beundre den sofistikerede drue. Toscanello er en pragtfuld vin og et mønster eksempel på en klassisk Toscana-vin.

Toscanellos karakter:

Vinen er flot sammensat - med en duft af mørke kirsebær, svesker og et tvist af mokka og med en kraftfuld smag af modne røde bær, sorte blommer, krydderurt og egetræsvanilje. Tilpas afstemt tanninindhold fuldender vinen. Vi anbefaler, at du ilter vinen en halv times tid inden servering.

Hvad er Toscanello velegnet til:

Solide og krydrede retter, grillet kød, lam og kraftige oste (ikke skimmel) er perfekte ledsagere til denne vin. Server den gerne ved cirka 16-17 grader.

Om Toscana:

Toscana, Italiens mest kendte vinområde, hvor blandt andet Chianti og Brunello di Montalcino hører hjemme, ligger i den centrale del af landet omkring byen Firenze.
Kvaliteten i den næsten legendariske Chianti-bast flaske var ikke noget at skrive hjem om, men der er da heldigvis sket meget siden. Som i alle andre store vinområder er man blevet langt mere opmærksom på jorden og mikromiljøet – på at få det bedste ud af potentialet, så man kan producere langt mere koncentrerede vine end tidligere.

Efterspørgslen på toskansk vin er enorm. Da pris jo altid er et spørgsmål om udbud og efterspørgsel, er vinene efterhånden temmelig dyre. Især de store vine som dyrkes på de for området mere utraditionelle druer – de såkaldte Supertoscanere – er ekstremt dyre.

IGT-vine fra Toscana:

IGT står for Indicazione Geografica Tipica og er en relativ ny klassifikation i italiensk vinlovgivning, der blev indført i 1992. Den blev indført da mange af landets bedste vine på det tidspunkt kun kunne skrive Vino di Tavola – bordvin – på etiketten, da vinene ikke levede op til DOC eller DOCG-kravene. Mange af disse vine var fra Toscana og gik under begrebet Super-Toscaner.

Med IGT har man fået en højere klassifikation end Vino di Tavola, men lovgivningsmæssigt ligger den stadig under DOCG og DOC, der er de højeste italienske betegnelser. IGT-vine har ikke disse stramme regler. Druerne skal stadig dyrkes i et bestemt område, men det kan være fra et større område og fra forskellige sub-regioner. Og endelig er druesammensætning og lagring helt fri.

Andre gode anbefalinger fra Toscana:


Dogajolo – supertoscaner fra topproducenten Carpineto.
Vis mere
Vis mindre

Ca' del Toscanello IGT

   På lager
Antal
Alc %14,5%
LandItalien
OmrådeToscana
VinhusProduttori di Govone
Årgang2019
DruerSangiovese
SmagsretningFyldig
Tør
Velegnet tilLam
Oksekød
Flaskestørrelse75 cl.
TypeRødvin
VarenummerP12051619