"Den lille supertoscaner"
Dogajolo er en såkaldt "supertoscaner” – et innovativt begreb, der hentyder til vine som ikke følger de oprindelige krav til en Toscana-vin. Begrebet stammer tilbage fra 1970’erne og blev opfundet for at højne kvaliteterne. Tignanello og Sassicaia er de mest prominente af disse. Typisk for vinene er at der benyttes Cabernet Sauvignon.
Dogajolos karakter:
Dogajolo kombinerer kraften og den dybe farve, fra en ung vin, med elegance og balance fra fadlagringen. Frugtfylde og blomster duftende bouquet, giver vinen en besnærende, og indsmigrende profil.
Farven er dyb granatrød med violette refleksioner. Duften er frugtrig og intens, med strejf af kirsebær, kaffe, vanilje, og krydderier. Smagen er fyldig, afrundet, kompleks og veludviklet.
Hvad er vinen velegnet til?
Dogajolo kommer bedst til sit udtryk som ledsager til stege, grillet kød og charcuteri.
Vi anbefaler at du ilter vinen et par timer og nyder den ved cirka 17-18 grader.
Sådan er Dogajolo fremstillet:
Vinen er lavet på 70% Sangiovese og 30% Cabernet Sauvignon. De to druesorter er vinificeret separat, da de ikke høstes samtidigt. Ved afslutningen af gæringen bliver de blandet og hældt på små træfade, hvor de langsomt afslutter alkoholisk- og malolaktisk gæring.
Om producenten:
I 1967 skabte Giovanni Carlo Sacchet og Antonio Mario Zaccheo, Carpineto. De havde de primære mål at revolutionere vindyrkning, samt producere en Chianti Classico af så høj kvalitet, at den ville blive internationalt berømt.
De to vinfanatikere så et stort uudnyttet potentiale i det toskanske landskab, og med deres knivskarpe sans for innovation, og forståelse for såkaldt ”cutting edge technology” – som kort fortalt kan oversættes til den førende teknologi indenfor IT, enheder, teknikker og udvikling – lykkedes det dem at gøre virkelighed ud af deres drømme.
Carpineto er en international succes, og vinene sælges i over 70 lande. Intensiteten, integriteten, og konsistensen, har givet dem et solidt omdømme blandt forbrugere og anmeldere. Carpinetos vine, specielt de lagrede røde, har høstet et utal af priser og anerkendelser, gennem årene.
Til stadighed eksperimenterer Giovanni og Antonio med vinene, som de innovative pionerer de er.