Smag her en "ægte" Brunello di Montalcino!
Der findes rigtig meget Brunello på markedet, som ikke minder om den traditionelle og klassiske Brunello-stil. De er ofte overmodne i frugten og har fået alt for meget fadlagring. Nogle vil ligefrem kalde dem vulgære. Denne Brunello er en god, gammel og traditionelt produceret vin, hvor den typiske karakter af mørk kirsebærfrugt, de salte aromatiske elementer og lag-på-lag tanniner, minder en om hvorfor, at Brunello di Montalcino er legendarisk inden for vinverdenen.
Vinstyrke2.dk - 5 stjerner, oktober 2021:
"Jeg ville ikke betænke mig et øjeblik. Denne brunello er så udviklet og drikkeklar, at det ville være dumt at vente med at hælde den i glasset. Jeg kender ikke producenten, men vinen er en udpræget fornøjelse at indtage her og nu. Vidunderlig duft af læder, tobak, orangeskal, knastørre krydderurter, blomme, kirsebærlikør, solbær, chokolade, efterårsløv i skovbunden … ja, jeg kunne blive ved. Afrundet i munden med noter af sødmefuld, tørret frugt (uden at blive svesket), konfiterede kirsebær og lys og mørk chokolade. Tanninerne er præsente, men på ingen måde dominerende. Tag plads i chesterfield’en og nyd vinen af et stort, dybt glas."
Vinens karakter:
I glasset er vinen mørkebrun i midten med gennemsigtige røde og orange nuancer i yderkanten. Præcis som en traditionel Brunello skal se ud.
2018-årgangen byder La Torre på en særligt tæt aromatisk mosaik af mørk kirsebær, sorte blommer, sorte figner, solbær, tobaksblade, pibetobak, chokolade og fint læder. Og så smager den som en drøm: Perfekt mellemfyldig krop, nuancerede tanniner og en meget lang finish.
Hvad er vinen velegnet til?
Vinen har masser af struktur til at matche efterårets køkken, både simremad, gryderetter og vildt. Gris, både vild som tam, matcher godt med Brunello, hvor kombinationen af syre, alkohol og tannin passer godt til fede udskæringer, eksempelvis svinebryst eller skank.
Sådan er La Torre fremstillet:
Vinen er lavet på Sangiovese som reglerne tilskriver. Den lagrer i 48 måneder på slovensk egetræ og cirka 20% af vinen lagrer 18 måneder på små barriquefade.
Om Azienda Agricola La Torre:
Vingården La Torre ligger nær Sant'Angelo i Colle, i den sydlige del af Montalcino kommunen. Den første La Torre Brunello di Montalcino blev lavet i 1982 - elleve år efter at boet blev købt.
Ejendommen er 36 hektar i størrelse og 5,6 hektar heraf er beplantet med vinmarker. Vingården producerer Brunello di Montalcino, Rosso di Montalcino, Ampelio, Rosso Toscano - og i helt exceptionelle årgange, Brunello Riserva.
Azienda Agricola La Torre er beliggende 350 meter over havet med udsigt over dalen ved Orcia floden. Området her er velsignet med et helt særligt mikroklima. Det favoriserer en fuld modning af druerne og giver vine med en bemærkelsesværdig barsk struktur, enestående koncentration og en rig buket.
Vingården opererer på den traditionelle måde, selv om dens praksis svarer til den moderne knowhow, samtidigt med at man lægger stor vægt på miljøbeskyttelse.