Roger Perrin Châteauneuf-du-Pape
Roger Perrin Châteauneuf-du-Pape
Domaine Roger Perrin bliver omtalt og anerkendt som værende top-producent i Chateauneuf-du-Pape.
Robert Parker kalder vingården for; ”the new star in Chateauneuf-du-Pape”!
Denne Chateauneuf-du-Pape er lavet på 7 forskellige druer, hovedsageligt Grenache og Syrah. Druerne er høstet fra 70 år gamle vinstokke. Den er kraftfuld, kompakt og sammensat. Mørke bær og provencalske urter findes i duften. Kirsebær, solbær, anis, mokka og markchampignon præger smagen. Vedvarende eftersmag komplementerer vinen. Vi anbefaler at du dekanterer vinen, cirka 2 timer inden servering – så har den fået lov til at komme til sit fulde udtryk. Rødt kød, traditionel julemad og kraftige oste (ikke skimmel), går op i en højere enhed sammen med denne vin!

Anmeldelse af årgang 2015:

Forlaget Smag, september 2019:
"Blød, lækker lakridsnæse og blød, lækker lakridssmag, der i eftersmagen bliver til et pirrende koncentrat af frisk, engelsk lakrids. Mild og charmerende stil, lang,raffineret smag, hvor den engelske lakrids har påfaldende overtaget, og sorte bær og mineraler kun anes. Den opfører sig blidt og dæmpet i glasset, uden nogen form for vildskab, den er lutter blød fornøjelse."


Domænet fik sit navn i 1969, da Roger Perrin overtog vingården efter sin svigerfar, Paul Bravay.
Under tragiske omstændigheder døde han midt under en høst i 1986, og herefter overtog sønnen, Luc.
Luc var færdiguddannet som ønolog og havde været i lære hos Chateau Beaucastel – én af de absolut bedste producenter i Chateauneuf-du-Pape. Han moderniserede faciliteterne i slutningen af 90’erne, så bygninger såvel som udstyr, den dag i dag, fremstår særdeles velordnede. Men også han blev ramt af en trist skæbne og tabte kampen mod kræften i 2010. Siden har vingården været drevet af Luc’s søster, Véronique og hendes søn, Xavier. Véronique arbejdede inden overtagelsen, som praktiserende ønolog i Bourgogne og Xavier har gennemgået en ønologisk uddannelse i Macon, ligeledes i Bourgogne.
De to og resten af holdet, arbejder nu på, at forevige Roger og Lucs visioner, med grundprincipperne; observation, respekt for naturen, knowhow og tæt samarbejde med deres kunder.
Geografi:
Domaine Roger Perrin er beliggende i den sagnomspundne landsby Chateauneuf-du-Pape, som er beliggende i den sydlige del af Rhône-dalen. Rhône-dalen er ca 800 km lang og går gennem Frankrig og Schweiz. Den har sit udspring i Valais i Schweiz og sit udløb i Camargue, et stort sumpområde syd for Nîmes og Avignon.

Anmeldelse af tidligere årgang:

Årgang 2012 fik 5 stjerner i VinAvisen april 2015: 
"En flot og lækker rødvin, der åbner sig i munden med en vifte af smagsoplevelser. Oplagt til mad, men også fin som meditations-vin. Kan drikkes nu, men også ligge endnu fem-seks år."

Årgang 2012 fik 5 stjerner i FinansBureauet 24/8-2015:
"Delikat Châteauneuf med lækker herbal næse, voluminøs mund med delikate toner af markchampignon, lakrids og mokka og med en elegant eftersmag med et strejf af hvid peber."
 
Vis mere
Vis mindre

Roger Perrin Châteauneuf-du-Pape

   På lager
Antal
Alc %15%
LandFrankrig
OmrådeSyd Rhône
VinhusRoger Perrin
Årgang2017
DruerSyrah
Grenache Noir
SmagsretningKraftig
Krydret
Tør
Kompleks
Velegnet tilTunge retter
Smagfulde oste
Julemad
Bøffer
Oksekød
Flaskestørrelse75 cl.
TypeRødvin
VarenummerT00831031
Mest sete varer