Denne ekstraordinære vin bliver lavet af druer, der vokser på mellem 75 og 100 år gamle vinstokke!
Vinstokkene er beplantet på de absolut bedste skråninger, hvor dag- og nattemperaturerne er optimale til vindyrkning. Men det helt unikke er jordbundsforholdene – terroir. Faktisk er den i særklasse i hele Chateauneuf-du-Pape. Potentialet er ganske enkelt meget højt og de producenter der formår at udnytte det, frembringer store vine. Det er præcis hvad Roger Perrin gør og det bliver kun understøttet af, at vinen kun laves i specielt gode årgange, hvor høsten har været exceptionel god.
Vinstyrke2.dk - 90 POINT:
"90% Grenache fra meget gamle vinstokke er basis for denne châteauneuf du pape, der hælder til den tunge og mørke side.
Svagt indkogt i duften med nuancer af hindbær, boysenbær, kirsebær, kakaopulver og et drys provencalske urter. Relativt alkoholisk. Konfiterede sorte kirsebær og anden mørk frugt krydres af et nip chili. Tanninerne giver struktur, men også tørhed i finishen. Prøv den til braiseret gråand."
Vinen er lavet på Grenache, Syrah og Mourvedre. Den er lagret 12-15 måneder på egetræsfade og den filtreres ikke ved på hældning på flaske. En flot granatrød farve efterfølges af en kompleks duft af sorte kirsebær, vanilje, tobak og kakao. Smagen er kraftfuld af mørke frugter og af krydderi dominerer lakrids, peber og vanilje. Silkebløde tanniner afrunder vinen på en elegant måde. Fremragende til stege af rødt kød, krydrede simreretter og traditionel julemad.
Domænet fik sit navn i 1969, da Roger Perrin overtog vingården efter sin svigerfar, Paul Bravay. Under tragiske omstændigheder døde han midt under en høst i 1986, og herefter overtog sønnen, Luc.
Luc var færdiguddannet som ønolog og havde været i lære hos Chateau Beaucastel – én af de absolut bedste producenter i Chateauneuf-du-Pape. Han moderniserede faciliteterne i slutningen af 90’erne, så bygninger såvel som udstyr, den dag i dag, fremstår særdeles velordnede. Men også han blev ramt af en trist skæbne og tabte kampen mod kræften i 2010. Siden har vingården været drevet af Luc’s søster, Véronique og hendes søn, Xavier. Véronique arbejdede inden overtagelsen, som praktiserende ønolog i Bourgogne og Xavier har gennemgået en ønologisk uddannelse i Macon, ligeledes i Bourgogne.
De to og resten af holdet, arbejder nu på, at forevige Roger og Lucs visioner, med grundprincipperne; observation, respekt for naturen, knowhow og tæt samarbejde med deres kunder.
Geografi:
Domaine Roger Perrin er beliggende i den sagnomspundne landsby Chateauneuf-du-Pape, som er beliggende i den sydlige del af Rhône-dalen. Rhône-dalen er ca 800 km lang og går gennem Frankrig og Schweiz. Den har sit udspring i Valais i Schweiz og sit udløb i Camargue, et stort sumpområde syd for Nîmes og Avignon.