Roger Perrin Châteauneuf-du-Pape Vieilles Vignes
Roger Perrin Châteauneuf-du-Pape Vieilles Vignes
Denne ekstraordinære vin bliver lavet af druer, der vokser på mellem 75 og 100 år gamle vinstokke!
Vinstokkene er beplantet på de absolut bedste skråninger, hvor dag- og nattemperaturerne er optimale til vindyrkning. Men det helt unikke er jordbundsforholdene – terroir. Faktisk er den i særklasse i hele Chateauneuf-du-Pape. Potentialet er ganske enkelt meget højt og de producenter der formår at udnytte det, frembringer store vine. Det er præcis hvad Roger Perrin gør og det bliver kun understøttet af, at vinen kun laves i specielt gode årgange, hvor høsten har været exceptionel god.

Vinen er lavet på 70-75% Grenache, 15-20% Syrah og 10-15% Mourvedre. Den er lagret 12-15 måneder på egetræsfade og den filtreres ikke ved på hældning på flaske. En flot granatrød farve efterfølges af en kompleks duft af sorte kirsebær, vanilje, tobak og kakao. Smagen er kraftfuld af mørke frugter og af krydderi dominerer lakrids, peber og vanilje. Silkebløde tanniner afrunder vinen på en elegant måde. Fremragende til stege af rødt kød, krydrede simreretter og traditionel julemad.
 
Domænet fik sit navn i 1969, da Roger Perrin overtog vingården efter sin svigerfar, Paul Bravay. Under tragiske omstændigheder døde han midt under en høst i 1986, og herefter overtog sønnen, Luc.
Luc var færdiguddannet som ønolog og havde været i lære hos Chateau Beaucastel – én af de absolut bedste producenter i Chateauneuf-du-Pape. Han moderniserede faciliteterne i slutningen af 90’erne, så bygninger såvel som udstyr, den dag i dag, fremstår særdeles velordnede. Men også han blev ramt af en trist skæbne og tabte kampen mod kræften i 2010. Siden har vingården været drevet af Luc’s søster, Véronique og hendes søn, Xavier. Véronique arbejdede inden overtagelsen, som praktiserende ønolog i Bourgogne og Xavier har gennemgået en ønologisk uddannelse i Macon, ligeledes i Bourgogne.
De to og resten af holdet, arbejder nu på, at forevige Roger og Lucs visioner, med grundprincipperne; observation, respekt for naturen, knowhow og tæt samarbejde med deres kunder.
Geografi:
Domaine Roger Perrin er beliggende i den sagnomspundne landsby Chateauneuf-du-Pape, som er beliggende i den sydlige del af Rhône-dalen. Rhône-dalen er ca 800 km lang og går gennem Frankrig og Schweiz. Den har sit udspring i Valais i Schweiz og sit udløb i Camargue, et stort sumpområde syd for Nîmes og Avignon.

Vis mere
Vis mindre

Roger Perrin Châteauneuf-du-Pape Vieilles Vignes

399,00
   På lager
Antal
Alc %15%
LandFrankrig
OmrådeSyd Rhône
VinhusRoger Perrin
Årgang2015
DruerMourvedre
Syrah
Grenache Noir
SmagsretningKraftig
Krydret
Tør
Kompleks
Velegnet tilJulemad
Bøffer
Vildt
Steg af okse
Flaskestørrelse75 cl.
TypeRødvin
VarenummerT00831041
Mest sete varer