Økologisk Vacqueyras med power.
Beliggende i hjertet af Dentelles de Montmirail, finder man 9 hektar vinmarker, som Domaine Jérôme Bouletin er i besiddelse af. Her laver de deres lækre Vacqueyras, der er en af de største vine fra den sydlige Rhônedal.
Vinens karakter:
Lilla farve med blålige nuancer. Duften er krydret med antydninger af lakrids. Tanninerne er bløde og balancen i vinen er virkelig flot. Det er en meget smagfuld vin med masser af frugt, varme og krydderi.
Hvad er vinen velegnet til?
Bedst egnet til kødretter med gods i. En god simreret der er gavmildt krydret vil også være en perfekt ledsager til vinen.
Serveringstemperatur cirka 16-18 grader.
Sådan er vinen fremstillet:
Lavet på 60% Grenache, 35% Syrah og 5% Mourvèdre. Vinen er ikke blevet fadlagret, hvilket er med til at bevare den saftige frugt- og bær stil.
Om Vacqueyras:
Vacqueyras er et vindistrikt hvor der laves rød-, hvid- og rosévin. Området ligger i den sydlige del af Rhônedalen. Indtil 1990 var Vacqueyras en af Côtes du Rhône landsbyerne, men den konsekvente forbedring af kvaliteten i vinene af sine vine, gav den en opgradering til en fuldstændig, uafhængig AOC. Lovene inden for vindyrkning i Vacqueyras, ligner dem i Gigondas og Châteauneuf-du-Pape - dens naboer i det nordøstlige og sydvestlige. Vinene ligner da også meget hinanden. Nogle gange kan Vacqueyras godt virke en anelse mere upoleret og mindre forfinet, men til gengæld er der som regel fuld skrald på smagsindtrykkene. Vacqueyras vine skal indeholde mindst 50% Grenache, mens Syrah og Mourvèdre tilsammen skal tegne sig for mindst 20 procent. Enhver af de andre Côtes du Rhône sorter kan højst udgøre 10%. Carignan var tidligere udelukket, men er nu tilladt.