Saronsberg Seismic
Saronsberg Seismic

Seismic fra Saronsberg - med inspiration fra Bordeaux.


Her får du et spændende og utroligt velsmagende alternativ til en klassisk Bordeaux-vin. Druerne er de samme, stilen er dog en anelse anderledes, idet druerne får noget mere sol og varme.

Vinens karakter:

Kompleksitet kendetegner om noget denne vin. En symfoni af duft- og smagsindtryk kæler for dine sanser på en yderst delikat facon.
Vi anbefaler at du ilter vinen 2 timer inden servering – og køb gerne nogle lækre bøffer fra slagteren!

Hvad er vinen velegnet til?

Seismic er meget velegnet til solide og madretter med masser af smag i. Kød fra grillen, saftige bøffer fra slagteren eller krydrede simreretter vil være formidable  valg til vinen.

Vi anbefaler at du ilter vinen cirka 2 timer inden servering.

Anmeldelser af årgang 2016:


  • National Wine Challenge: Top 100

  • South African Wine Index: Platinum

  • Decanter World Wine Awards: 90 Points

  • Tim Atkin SA Report: 90 Points

  • International Wine and Spirits Challenge: 92 Points

  • Gilbert and Gaillard: Gold Medal


Sådan er Seismic fremstillet:

Saronsbergs alternativ til en klassisk Bordeaux. Druerne er de samme, stilen er dog en anelse anderledes, idet denne vin får noget mere sol og varme. Sammensætningen er følgende: 46% Cabernet Sauvignon, 15% Merlot, 14% Petit Verdot, 14% Cabernet Franc og 14% Cabernet Franc. Vinen lagres ialt 20 måneder på franske egetræstønder. Derefter filtreres vinen let og flaskes. For at opnå højst mulig harmoni i vinene, flaskelagrer alle Saronsbergs rødvine minimum et år, inden de frigives til salg.

Winemaker Dewaldt Heyns fortæller her om hans Bordeaux blend, der er lavet af hele 5 forskellige druer. Navnet relaterer til Sydafrikas største jordskælv, som var i området tilbage i 1969.

Vi er gået en tur ned mellem vinstokkene med bjergene som baggrund. Et af problemerne heroppe er at bavianer kommer ned fra bjergene og spiser druerne. Ja – det er problemer vi ikke oplever herhjemme 😉


Om producenten:

Saronsberg er beliggende i Tulbagh-dalen, i Western Cape provinsen, som ligger 120 kilometer nordøst for Cape Town. Vinhuset er opkaldt efter bjerget som det ligger ved foden af. I 2002 etablerede man ved en sammenlægning af to vingårde, Saronsberg.

Det skulle vise sig, at blive en meget hård start, da en voldsom brand ødelagde næsten alle vinstokke. Man var derfor nødt til at igangsætte en omfattende nyplantning, i 2003.

Vingården har i dag et topmoderne produktionsanlæg. Historien taget i betragtning er det endnu mere imponerende, at bevidne Saronsbergs store succes.

Under kyndig ledelse af winemaker Dewaldt Heyns, høster vingården et utal af medaljer hvert år – se blot dette link: www.saronsberg.com/awards
Vis mere
Vis mindre

Saronsberg Seismic

   På lager
Antal
Alc %14%
LandSydafrika
OmrådeStellenbosch
VinhusSaronsberg
Årgang2017
DruerMerlot
Cabernet Franc
Cabernet Sauvignon
Petit Verdot
Malbec
SmagsretningKraftig
Tør
Kompleks
Velegnet tilTunge retter
Bøffer
Kød fra grillen
Oksekød
Flaskestørrelse75 cl.
TypeRødvin
Se video
VarenummerT00531497
Mest sete varer
Andre har også købt
Saronsberg Provenance Shiraz
DE 3 ØER
DE 3 ØER
Før 349,00
299,00
Thörnicher Riesling Feinherb