Seismic fra Saronsberg - med inspiration fra Bordeaux.
Her får du et spændende og utroligt velsmagende alternativ til en klassisk Bordeaux-vin. Druerne er de samme, stilen er dog en anelse anderledes, idet druerne får noget mere sol og varme.
Vinens karakter:
Kompleksitet kendetegner om noget denne vin. En symfoni af duft- og smagsindtryk kæler for dine sanser på en yderst delikat facon. Oplev cassis, røde bær og velintegrerede fadnoter. Tanninerne er faste og velbalancerede, og vinen byder på en flot, fyldig krop og en elegant afslutning.
Hvad er vinen velegnet til?
Seismic er meget velegnet til solide og madretter med masser af smag i. Kød fra grillen, saftige bøffer fra slagteren eller krydrede simreretter vil være formidable valg til vinen.
Vi anbefaler, at du ilter vinen cirka 2 timer inden servering.
Sådan er Seismic fremstillet:
Saronsbergs alternativ til en klassisk Bordeaux. Druerne er de samme, stilen er dog en anelse anderledes, idet denne vin får noget mere sol og varme. Sammensætningen er følgende: 42% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot, 17% Petit Verdot, 11% Malbec og 9% Cabernet Franc. Vinen lagres ialt 20 måneder på franske egetræstønder. Derefter filtreres vinen let og flaskes. For at opnå højst mulig harmoni i vinene, flaskelagrer alle Saronsbergs rødvine minimum et år, inden de frigives til salg.
Winemaker Dewaldt Heyns fortæller her om hans Bordeaux blend, der er lavet af hele 5 forskellige druer. Navnet relaterer til Sydafrikas største jordskælv, som var i området tilbage i 1969.
Vi er gået en tur ned mellem vinstokkene med bjergene som baggrund. Et af problemerne heroppe er at bavianer kommer ned fra bjergene og spiser druerne. Ja – det er problemer vi ikke oplever herhjemme 😉
Om producenten:
Saronsberg er beliggende i Tulbagh-dalen, i Western Cape provinsen, som ligger 120 kilometer nordøst for Cape Town. Vinhuset er opkaldt efter bjerget som det ligger ved foden af. I 2002 etablerede man ved en sammenlægning af to vingårde, Saronsberg.
Det skulle vise sig, at blive en meget hård start, da en voldsom brand ødelagde næsten alle vinstokke. Man var derfor nødt til at igangsætte en omfattende nyplantning, i 2003.
Vingården har i dag et topmoderne produktionsanlæg. Historien taget i betragtning er det endnu mere imponerende, at bevidne Saronsbergs store succes.