Grüner Veltliner i topklasse!
KÅRET TIL ØSTRIGS BEDSTE VINGÅRD - FOR 5. ÅR I TRÆK!
KÅRET TIL EUROPAS BEDSTE VINGÅRD 2016, AF WINE ENTHUSIAST!
Her kan du opleve en "barok" fortolkning af Grüner Veltliner-druen. Den er nemlig svulmende og pompøs i udtrykket, og detaljegraden er virkelig stor. Østrigsk hvidvin i verdensklasse!
Vinstyrke2.dk - 5 STJERNER, januar 2022:
"Senthøstede druer og efterfølgende fadlagring støder du ikke så ofte på, når det handler om østrigsk grüner veltliner. Normalt anvendes druen i tørre, friske og ståltankslagrede udgaver, men her kan du opleve en fedmefuld og hvad jeg vil kalde nærmest ”tygbar” grüner veltliner.
Allerede i duften fornemmes de senthøstede druer. Aromaer af kandiseret frugt, citrus, blomster og Bassetts vingummi pirrer næseborene og leder naturligt til et smagsbombardement af koncentreret citrus, honning, mandel og gul melon. Det kan forekomme voldsomt, men fordi vinen har så tilpas med syre i eftersmagen, føles den aldrig tung eller kvabset. Eneste minus: Alkoholen er lige i den høje ende for en hvidvin, men det er nu en gang naturens orden."
Forlaget Smag – 19/20 og TESTVINDER:
"Slottets topvin har den forventede ædelhed, en vifte af fristende aromaer og en lang, tæt og fyldig smag, der ender med en lille, fin syre, der er pakket ind i dulmende honning og sikrer en raffineret afslutning. Det er en af de store vine på hylden med Grüner Veltliner, bred, kompleks og markant, som den står og skyder maven frem og vigter sig med sarte hyldeblomster, honning uden sødme, mango, og et dryp formildende pomelo. Flot vin, der er mere til hygge og desserter, måske også til udvalgte blåskimmeloste, end den er til fisk/skaldyr."
Vinens karakter:
I duften opleves især moden ananas og noter af blodappelsin. Elementer der går igen i smagen. Ydermere opleves der også tobak og krydderier, og vinen trækker tydeligt over i den burgundiske retning, i eftersmagen.
Hvad er vinen velegnet til?
Vinen vil være fantastisk til fx Pasta Gorgonzola eller til stærkt krydrede retter med karry.
Serveringstemperatur cirka 10-12 grader. Vinen kan gemmes i kælderen i minimum 5 år fra høståret.
Sådan er vinen fremstillet:
Fra gamle vinstokke i Grossebersdorf og Haidviertel kommer druerne til denne karakterfulde Grüner Veltliner. Vinen lagres i fem måneder på akacie-fade, der er en unik lagringsmetode som Pfaffl er berømt for.
Om producenten:
Schloss Bockfliess er et ægte familieforetagende. Bag vinene står nemlig en familie, som virkelig samles – og ikke kun ved julemiddagen. Alle påtager sig nemlig en bestemt rolle, og nyder at opfylde den.
Roman Josef er ansvarlig for vinene og har ordet i kælderen; hans far, Roman, anvender sin erfaring og intuition i vinmarkerne; søster Heidemarie tager ansvaret for markedsføring og salg og mor Adelheid gør vingården til et muntert sted, tager sig af gæster, og ser efter den næste generation i familien.
Roman og Adelheid startede deres lille vingård med under én hektar vinmarker for cirka 40 år siden, og i dag råder familien over imponerende 110 hektar vinmarker.
Fordelingen af vinstokke, på så mange forskellige marker i forskellige områder, giver stor forskel i jordbunden og mikroklimaet, som familien forstår at udnytte til deres fordel. Der findes kun få andre vinproducenter, der formår at bringe hver enkelt marks karakteristika frem i vinen, som folkene bag Schloss Bockfliess gør. Deres vinsortiment spænder fra let og legende til kraftig og koncentreret.