Charmerende og særdeles velsmagende crémant rosé.
Crémant i rosé udgave – hvorfor ikke? Den smager forrygende med sin friske og frugtrige karakter. Perfekt til velkomst, fordi den hverken er for sød eller for tør.
Vinens karakter:
Vinen har en flot mousse og en lækker duft af kirsebær og solbær. Smagen er frisk og halvtør med jordbær og citrus som de mest markante elementer. En lang behagelig eftersmag afslutter vinen elegant.
Hvad er vinen velegnet til?
Crémanten egner sig rigtig godt som aperitif og så vil den også være fantastisk til en skaldyrsanretning!
Serveringstemperatur cirka 5-7 grader.
Anmeldelser
flaskehalsen.nu - 6 stjerner og TESTVINDER, juni 2021:
"Alsace er ofte en lille gåde for mig. For lige så meget jeg knuselsker meget Riesling og bobler herfra, ligeså svært har jeg ved at elske de overparfumerede Gewurztraminere og de lidt stædige og adstadige Pinot Noir’er. Men der er altid undtagelser – og her er vi endda i en blandingskategori, hvor der er tale om Pinot Noir med bobler. En rosé-cremant, der holder sig i en flot prisklasse, hvor det gerne må være let at gå til. Og det er den med sin livlige men let forståelige bund, sin runde fylde og sin friskhed, der giver et lækkert sommerligt pift. Det er en rigtig dejlig flaske bobler til prisen."
Sådan er vinen fremstillet:
Vinen er lavet på ren Pinot Noir og presning af druerne foregår meget skånsomt. Den første gæring sker mellem 18 og 22 grader, og andengæringen sker i flasken og efterfølges af aldring på 15 måneder før degorgering.
Degorgering er et fransk udtryk for den måde, hvor champagne eller anden mousserende vin klares ved fjerne kapslen, så bundfaldet - som ligger frosset lige under kapslen - skydes ud som et projektil. Inden da har vinen bundfældet sig, så rester fra andengæringen er samlet ved kapslen. Flaskehalsen med bundfald fryses, ofte i frossen saltopløsning. Kapslen fjernes og grundet det stærke tryk skydes det frosne bundfald ud som en kugle. Denne proces er i dag oftest maskinel, men af og til kan man stadig se den gjort "à la volée", ved håndkraft. Flasken fyldes op med "liqieur d'expedtion", vin og sukker (rørsukker), som udgør vinens dosage, og herefter undergår vinen en andengæring i flasken og får hermed sit brus.
Om Joseph Cattin:
Gennem 11 generationer har vinproducenten Joseph Cattin lavet fremragende vine. Vingården er beliggende i den lille by Voegtlinshoffen, som ligger cirka 10 kilometer sydvest fra Colmar. Jacques er efterkommer af Joseph og uddannet inden for agronomi og vindyrkning. Sammen med sin kone, Anaïs, driver Jacques virksomheden videre i samme ånd som de foregående 10 generationer - med fokus på høj kvalitet, rimelige priser, og innovation.
I over 10 år har vi solgt de lækre vine fra Joseph Cattin og vi er rigtig glade for samarbejdet. Det samme er vores kunder – det fortæller salgstallene. Hvis du endnu ikke har stiftet bekendtskab med vinene fra Joseph Cattin, så kan vi kun anbefale dig at gøre det.