Ventoux - Extrem
Ventoux - Extrem

Pragteksemplar på en kraftig Ventoux-vinFlagskibet fra Mur-Mur-Ium - sikke en ”kraftkarl”! Det er en vin i utrolig høj kvalitet, der med sin kraft, fylde, karakter og eftersmag er blandt de bedste vine fra det sydlige Rhône.

Vinens karakter:

Modne mørke bær, peber, rosmarin, tobak, læder og eukalyptus er sammensmeltet til perfektion. Vinen har power, men virker alligevel overraskende afrundet og tilgængelig.

Hvad er vinen velegnet til?

Vinen er ideel til kraftige og tunge madretter. Krydrede gryderetter, vildt, lam, røde bøffer eller traditionel julemad går suverænt godt sammen med vinen.

Vi anbefaler at du hælder den på karaffel en time inden servering og husk at bruge de store rødvinsglas.

Sådan er fremstillet:

Ventoux Extrem er lavet på Grenache og Syrah, der er håndhøstet fra over 75 år gamle vinstokke. Druerne er høstet senere end normalt. Det giver større koncentration, intensitet og fedme til vinen. Den er lagret 15 måneder på nye 225 liters egetræsfade og derefter minimum 1 år på flaske, inden den frigives til salg.

Anmeldelser:


  • 5 stjerner i vinavisen.dk, marts 2018.Om Domaine Mur-Mur-Ium:

Et af vores mest populære vinhuse er uden tvivl Domaine Mur-Mur-Ium. De fantastiske vine er udviklet af den nu afdøde Marc Pichon, men hans danske hustru, Anne Brinkløv og deres ældste søn, Niels Oscar, kører traditionen videre. Ægteparret har været dygtige til at vælge mange gode mindre vinmarker på de sydlige skråninger af Mont Ventoux bjergene i Rhône-dalen, hvilket har resulteret i nogle unikke vine. Vingården ligger på sletten ved foden af Mount Ventoux, som er ideel for dyrkning af især Grenache og Syrah druer, og druerne høstes om natten for at bevare mest mulig frugt og aroma. Alle vinmarker dyrkes uden brug af kemikalier eller pesticider og jorden bearbejdes manuelt. Derudover foregår al høst med håndkraft og hver enkelt druesort vinificeres separat.  

Domaine Mur-Mur-Ium holder til i Vaucluse, som er beliggende i det sydlige Rhône. Vinhuset ligger på sletten, ved foden af Mont Ventoux - som for de fleste Tour de France entusiaster er kendt som ”det skaldede bjerg”. Lige præcis her er der optimale vækstbetingelser for Grenache-druen, som høstes om natten for at bevare mest mulig frugt og aroma.

Vingården har specialiseret sig indenfor økologi og alle deres vine, uden undtagelse, er dyrket ud fra de økologiske principper. Interessant og opsigtsvækkende er det, at de lader druerne hænge længere tid på vinstokkene, end normalt, for på den måde at opnå optimal modenhed, som giver mere frugt og fedme til deres vine.

Det underfundige navn ”Murmurium”, er afledt af latin og betyder: ”den summende lyd af bier”. Her hentydes til vinmarkerne som vinhuset benytter sig af. Der har bierne fundet sig specielt godt til rette!

Vis mere
Vis mindre

Ventoux - Extrem

   På lager
Antal
Alc %14,5%
LandFrankrig
OmrådeSyd Rhône
VinhusDomaine Mur-Mur-Ium
Årgang2014
DruerSyrah
Grenache Noir
SmagsretningKraftig
Krydret
Kompleks
Velegnet tilJulemad
Bøffer
Kød fra grillen
Vildt
Flaskestørrelse75 cl.
TypeRødvin
VarenummerT00831049
Mest sete varer
Andre har også købt
Syrah Sublime
Syrah Sublime
Fra 130,00
Two Faces Cuvee Rot
Vacqueyras Cuvèe des Deux Frères