Village-vin til overkommelig pris!
Når først, man begynder at skrive landsbynavne på Bourgogne-etiketterne, begynder prisen at blive lidt pebret. Der findes nemlig kun meget lidt Bourgogne, som lovligt kan skrive et bynavn på flasken – og så er efterspørgslen også enorm.
Nogle landsbyer producerer mere prisvenlige vine end andre – bl.a. Chorey-Lès-Beaune, som du kan stifte bekendtskab med her. Prøv den klassiske stil, som er let og blød, og oplev at god Bourgogne ikke altid skal koste en formue!
Vinens karakter:
Vinen har en klar og strålende rubinrød farve. Duften er meget intens og frugtig med vilde noter af jordbund og træ. Det er en velstruktureret vin med masser af frugt som kirsebær og hindbær samt faste tanniner. Dette er en let og smidig Bourgogne med sin helt egen karakter.
Hvad er vinen velegnet til?
Serveres med charcuteri, delikatesser, terrine og paté, samt mørt kød som stegt svinekød, lam eller braiseret kalvekød. Også perfekt til kyllingelever, fjerkræ og pizza.
Serveringstemperatur: 16 grader.
Sådan er vinen fremstillet:
Vinen er lavet på 100% Pinot Noir, som høstes i hånden og sorteres manuelt ved ankomsten til vineriet. Alle druerne bliver afstilket for at skabe et rent og frugtigt udtryk. Vinen gennemgår en koldmaceration i 5 dage ved 8 grader.
Gæringen varer ti dage i ståltanke med nedtrædning af druekvaset to gange om dagen ved en temperatur på 30 grader. Vinen modner i 15 måneder på franske egetræsfade, hvoraf 25% er nye fade. Til slut laver man en delikat filtrering før aftapningen.
Om producenten:
Maison Morin Père & Fils blev grundlagt af Claude Morin i 1822. Vinhuset har hjemme i Nuits-Saint-Georges-regionen i Bourgogne. I dag er Morin vidt berømt - både for deres vine og deres Marc de Bourgogne. Selve kælderen på vingården er fra det 18. århundrede, og den er i sig selv en meget populær seværdighed for vinturister.