Gevrey-Chambertin - Napoleons yndlingsvin!
Gevrey-Chambertin ligger i den nordlige del af Côte de Nuits. Det er en af de største vindyrkningsbyer i Bourgogne med 411 hektar vinmarker, hvoraf 81 hektar er klassificeret som Premier Cru. Appellationen dækker vinmarkerne fra landsbyerne Gevrey-Chambertin og Brochon. Kun rødvine lavet på Pinot Noir produceres i denne appellation.
Vinens karakter:
Dyb farve med rubinrøde refleksioner. Intens duft af solbær og animalske noter af moskus. Som vinen ældes får den også et mildt strejf af lakrids i duften. Vinen imponerer med sin faste struktur og fløjlsbløde tanniner. Den har en meget delikat tekstur der kendetegner en stor Bourgogne - den er nemlig fyldig, kraftfuld, kødfuld og med stor nuancerigdom.
Hvad er vinen velegnet til?
Denne Gevrey-Chambertin vil ledsage vildtkød eventyrligt godt. Såvel stegt som i sauce. Også rigtig god til oksefilet eller oste som eksempelvis Amour de Nuits, Époisses og Cîteaux.
Serveringstemperatur cirka 15-16 grader. Vinen kan gemmes i op til 8 år fra høståret.
Sådan er vinen fremstillet:
100% Pinot Noir. Druerne håndplukkes, sorteres, knuses og afstilkes. Derefter lagrer vinen i cirka 18 dage på rustfrie ståltanke med 2 punch-downs 2 push-overs dagligt. Til sidst lagres den i egetræstønder i cirka 18 måneder.
Om producenten:
Maison Morin Père & Fils blev grundlagt af Claude Morin i 1822. Vinhuset har hjemme i Nuits-Saint-Georges-regionen i Bourgogne. I dag er Morin vidt berømt - både for deres vine og deres Marc de Bourgogne. Selve kælderen på vingården er fra det 18. århundrede, og den er i sig selv en meget populær seværdighed for vinturister.