Morin - Gevrey Chambertin
Morin - Gevrey Chambertin

Gevrey-Chambertin - Napoleons yndlingsvin!


Gevrey-Chambertin ligger i den nordlige del af Côte de Nuits. Det er en af de største vindyrkningsbyer i Bourgogne med 411 hektar vinmarker, hvoraf 81 hektar er klassificeret som
Premier Cru. Appellationen dækker vinmarkerne fra landsbyerne Gevrey-Chambertin og Brochon. Kun rødvine lavet på Pinot Noir produceres i denne appellation.

Vinens karakter:

Dyb farve med rubinrøde refleksioner. Intens duft af solbær og animalske noter af moskus. Som vinen ældes får den også et mildt strejf af lakrids i duften. Vinen imponerer med sin faste struktur og fløjlsbløde tanniner. Den har en meget delikat tekstur der kendetegner en stor Bourgogne - den er nemlig fyldig, kraftfuld, kødfuld og med stor nuancerigdom.

Hvad er vinen velegnet til?

Denne Gevrey-Chambertin vil ledsage vildtkød eventyrligt godt. Såvel stegt som i sauce. Også rigtig god til oksefilet eller oste som eksempelvis Amour de Nuits, Époisses og Cîteaux.  

Serveringstemperatur cirka 15-16 grader. Vinen kan gemmes i op til 8 år fra høståret.

Sådan er vinen fremstillet:

100% Pinot Noir. Druerne håndplukkes, sorteres, knuses og afstilkes. Derefter lagrer vinen i cirka 18 dage på rustfrie ståltanke med 2 punch-downs 2 push-overs dagligt. Til sidst lagres den i egetræstønder i cirka 18 måneder.

Om producenten:

Maison Morin Père & Fils blev grundlagt af Claude Morin i 1822. Vinhuset har hjemme i Nuits-Saint-Georges-regionen i Bourgogne. I dag er Morin vidt berømt - både for deres vine og deres Marc de Bourgogne. Selve kælderen på vingården er fra det 18. århundrede, og den er i sig selv en meget populær seværdighed for vinturister.
Vis mere
Vis mindre

Morin - Gevrey Chambertin

450,00
   På lager
Antal
Alc %13%
LandFrankrig
OmrådeBourgogne
VinhusMorin Père & Fils
Årgang2019
DruerPinot Noir
SmagsretningFyldig
Tør
Kompleks
Jordbundspræget
Velegnet tilVildt
Oksekød
Modne oste
Flaskestørrelse75 cl.
TypeRødvin
VarenummerP11010319