Hvidvin i verdensklasse.
I den sydlige del af Côte de Beaune deler Chassagne-Montrachet og Puligny-Montrachet titlen som de ubestridte prinser af tørre hvidvine på allerhøjeste niveau. Kun overgået af den guddommelige Montrachet. I Chassagne-Montrachet vokser Chardonnay og Pinot Noir side om side pga. kompleksiteten i den såkaldte terroir. Appellationen er fra 1937 og området ligger i 220 til 325 meters højde over havets overflade.
Vinens karakter:
Flot, gylden farve med grønlige reflektioner. I duften opdages primært akacie, kaprifolie, verbena og hasselnødder. Noter af smør og flintesten er også til stede, og som vinen ældes kommer også moden pære til udtryk. Smagen er overdådig og dejlig livlig. Den er cremet i strukturen og samtidigt utrolig blød.
Hvad er vinen velegnet til?
Vinens koncentration gør den til den ideelle partner til lyst kød, så som fjerkræ og kalvekød i sauce. Laks og hummer er den også forrygende til.
Serveringstemperatur cirka 12-14 grader. En vin som denne topper først efter 5-7 år og den kan gemmes i op til 10 år fra høståret.
Sådan er vinen fremstillet:
100% Chardonnay. Druerne håndsorteres og presses let inden mosten får lov at gære langsomt på træfade med jævnlige omrøringer. Vinen lagrer i alt cirka 15 måneder på egetræstønder, inden den tappes på flaske.
Om producenten:
Maison Morin Père & Fils blev grundlagt af Claude Morin i 1822. Vinhuset har hjemme i Nuits-Saint-Georges-regionen i Bourgogne. I dag er Morin vidt berømt - både for deres vine og deres Marc de Bourgogne. Selve kælderen på vingården er fra det 18. århundrede, og den er i sig selv en meget populær seværdighed for vinturister.