Le Retour Ventoux Rosè
Le Retour Ventoux Rosè

Økologisk rosé i høj kvalitet.


Hvis du kunne tænke dig at smage en af de bedste roséer fra Ventoux, så skulle du prøve Le Retour fra vores fantastiske vinhus, Mur-Mur-Ium. En blanding af Carignan, Cinsault, Syrah og Grenache høstes om natten for at bevare druernes friskhed. Det er med til at give vinen en helt unik stil.

Vinens karakter:

Frisk, tør og fyldig rosévin. Smagen er saftig og bugner af fersken og granatæble, og så går frugten rigtig godt i spænd med eftersmagen af provencalske krydderier.Hvad er vinen velegnet til?

Lækker til fisk og gris, samt grillede grønne asparges og peberfrugter.

Serverer du vinen ved 10-12 grader sidder den lige i skabet.

Sådan er vinen fremstillet:

Vinen er økologisk og den er lavet på Carignan, Cinsault, Syrah og Grenache.

Om producenten:

Et af vores mest populære vinhuse er uden tvivl Domaine Mur-Mur-Ium. De fantastiske vine er udviklet af den nu afdøde Marc Pichon, men hans danske hustru, Anne Brinkløv og deres ældste søn, Niels Oscar, kører traditionen videre. Ægteparret har været dygtige til at vælge mange gode mindre vinmarker på de sydlige skråninger af Mont Ventoux bjergene i Rhône-dalen, hvilket har resulteret i nogle unikke vine. Vingården ligger på sletten ved foden af Mount Ventoux, som er ideel for dyrkning af især Grenache og Syrah druer, og druerne høstes om natten for at bevare mest mulig frugt og aroma. Alle vinmarker dyrkes uden brug af kemikalier eller pesticider og jorden bearbejdes manuelt. Derudover foregår al høst med håndkraft og hver enkelt druesort vinificeres separat.  

Domaine Mur-Mur-Ium holder til i Vaucluse, som er beliggende i det sydlige Rhône. Vinhuset ligger på sletten, ved foden af Mont Ventoux - som for de fleste Tour de France entusiaster er kendt som ”det skaldede bjerg”. Lige præcis her er der optimale vækstbetingelser for Grenache-druen, som høstes om natten for at bevare mest mulig frugt og aroma.

Vingården har specialiseret sig indenfor økologi og alle deres vine, uden undtagelse, er dyrket ud fra de økologiske principper. Interessant og opsigtsvækkende er det, at de lader druerne hænge længere tid på vinstokkene, end normalt, for på den måde at opnå optimal modenhed, som giver mere frugt og fedme til deres vine.

Det underfundige navn ”Murmurium”, er afledt af latin og betyder: ”den summende lyd af bier”. Her hentydes til vinmarkerne som vinhuset benytter sig af. Der har bierne fundet sig specielt godt til rette!
Vis mere
Vis mindre

Le Retour Ventoux Rosè

   På lager
Antal
Alc %12,5%
LandFrankrig
OmrådeSydlig Rhône
VinhusDomaine Mur-Mur-Ium
Årgang2020
DruerSyrah
Carignan
Grenache Noir
Cinsault
SmagsretningFyldig
Frugtig
Krydret
Tør
Velegnet tilSalater
Fisk fra grillen
Lyst kød
Grøntsagsretter
Flaskestørrelse75 cl.
TypeRosé
MetodeØkologisk
Se video
VarenummerT00731051
Andre har også købt
Espérance Côtes du Rhône
Goru Organic
Goru Organic
Fra 79,00
Château de Villegeorge