Le Retour Ventoux Rosè
Le Retour Ventoux Rosè
Herlig rosévin: robust og upoleret, frisk, blød, lidt jordbærpræget og så solid, at den kan klare et helt måltid. Nærmest tør, med pæn syrebalance. Ukompliceret, nydelig og alsidig. Server den gerne ved 8-10 grader.

Årgang 2014 fik:
5 ud af 5 stjerner i VinAvisen april 2015:
"Elegant og forfriskende rosévin, ganske lys, nærmest den farve, som franskmændene kalder oeil de perdrix - agerhøneøje. Den har en fin duft og en smag, der nemt kan forveksles med en hvidvin. Altså ikke nogen marmelade-rosé, men en rosé, der er glimrende til mad. Den vil dog også kunne optræde som en god terrassevin."

5 ud af 6 stjerner i Finansbureauet uge 19 2015:
"Delikat sydfransk sag lavet på Carignan, Grenache og Syrah, med stor friskhed og krydrede toner tilsat lidt jordbærsødme i eftersmagen. Lækker sag."

Domaine Mur-Mur-Ium er ejet af Anne Brinkløv, som er dansker. Indtil for ganske nyligt ejede hun det sammen med hendes franske mand, Marc Pichon. Marc døde i en tragisk ulykke i 2016. I dag driver Anne og Marcs søster, Veronique, vingården videre i Marcs ånd.
Det gav chokbølger hos os ansatte i Holte Vinlager, da vi hørte om Marcs død. Ikke kun fordi han var én af vores leverandører gennem længst tid, Marc var samtidigt en god ven og et utroligt festligt og socialt menneske. De af vores kunder der har oplevet ham til vores vinsmagningsarrangementer, kan kun bekræfte dette. Vi savner Marc, ikke blot for hans levende og entusiastiske væsen, men også på grund af hans professionelle og innovative tilgang til vindyrkning. Vi har solgt tusindvis af flasker fra Domaine Mur-Mur-Ium gennem årerne og den bedst sælgende, Cuveé Niels Oscar, har vi stort set altid. Den er i øvrigt navngivet efter Anne og Marcs ældste søn, som er påbegyndt uddannelsen til ønolog.
Domaine Mur-Mur-Ium har specialiseret sig indenfor økologi, og alle deres vine, uden undtagelse, er dyrket ud fra de økologiske principper. Interessant og opsigtsvækkende er det, at de lader druerne hænge længere tid på vinstokkene, end andre producenter, for på den måde at opnå optimal modenhed, som giver mere frugt og fedme, til deres vine. Det underfundige navn ”Murmurium”, er afledt af latin og betyder: ”den summende lyd af bier”. Her hentydes til vinmarkerne som vinhuset benytter sig af. Der har bierne fundet sig specielt godt til rette!

Geografi:
Domaine Mur-Mur-Ium holder til i Vaucluse, som er beliggende i det sydlige Rhône, i Provence. Vinhuset ligger på sletten, ved foden af Mont Ventoux - som for de fleste Tour de France entusiaster er kendt som ”det skaldede bjerg”.
Lige præcis her er der optimale vækstbetingelser for Grenache-druen, som høstes om natten for at bevare mest mulig frugt og aroma.
Vis mere
Vis mindre

Le Retour Ventoux Rosè

   På lager
Antal
Alc %12,5%
LandFrankrig
OmrådeSydlig Rhône
VinhusDomaine Mur-Mur-Ium
Årgang2019
DruerMourvedre
Syrah
Grenache Noir
SmagsretningFyldig
Frugtig
Krydret
Tør
Velegnet tilSalater
Fisk fra grillen
Lyst kød
Flaskestørrelse75 cl.
TypeRosé
VarenummerT00731051
Mest sete varer
Andre har også købt
Grenache Grandiose
Grenache Grandiose
Fra 90,00
Frederiksdal Late Bottled
Crémant de Bourgogne Tastevinage Brut