Bestseller fra Languedoc!
Har man en forkærlighed for fransk vin, men kun få penge på hånden, så bør man kigge mod det sydlige Frankrig.
Vinene fra Rhônedalen er hamrende populære i Danmark, da deres saftige og frugtige smag opnås i alle prisniveauer. Går man dog endnu længere sydpå til Languedoc, så finder man Frankrigs legeplads for vinproduktion. Her har man mere frihed til at eksperimentere, men vinene domineres dog stadig især af de klassiske Rhône-druer som Grenache og Syrah.
Vinene fra Languedoc leverer vanvittigt meget kvalitet for pengene. Prøv det af med vores trofaste bestseller, C de Camille!
Vinens karakter:
Du får en lækker blødhed og venlighed fra Grenache-druen, som giver noter af bagt rød frugt og tørret appelsinskal. Den har en god saftighed med et fint krydret præg og en let drikkelig struktur. Her får du desuden mere elegance end de kraftige rødvine fra Sydrhône.
Hvad er vinen velegnet til?
C de Camille er en rigtig god dagligdagsvin, som ikke bliver for voldsom til hverdagsmaden. Den har dog rigeligt med karakter, som vil behage dine gæster eller fungere godt som hovedvinen til den store fest.
Vinen er perfekt til klassiske danske retter som hakkebøf med bløde løg, pastaretter, kylling i ovnen og grøntsagslasagne. Serveringstemperatur cirka 15 grader.
Sådan er vinen fremstillet:
C de Camille stammer fra Saint-Chinian, som er en af de mest ikoniske appellationer i Languedoc. Producenten har valgt at begrænse høstudbyttet med helt op til 30%. Herefter sorterer han druerne, så kun de bedste bliver brugt til C de Camille.
Den er lavet på traditionelle Rhône-druer fra gamle vinstokke, som gror på de bedste vinmarker. Grenache Noir står for min. 70% af vinsammensætninge og får opbakning af Syrah og Carignan.