Exubérance AOP
Exubérance AOP
5 stjerner i Vinavisen.dk, uge 4 2018:
"En rigtig god rødvin, der er nem at holde af. Den er lavet på druerne Grenache Noir og Mourvèdre og har en ren og klar frugtsmag med noter af gran og lakrids."

5 stjerner og GODT KØB i Ekstrabladet, i uge 3 2018:
"Intense røde bærnoter i duften. Lige dele Grenache og Mourvedre fra Sydfrankrig. Krydret i udtrykket med let bagte bær, timian, peber og vanilje i smagen. Saftig og ligefrem i udtrykket. God allround vin. 89/100 point."

Besnærende vin fra Corbiéres - 87/100 point af Robert Parker!

Vinen er lavet på Grenache Noir og Mourvèdre, som har vokset på minimum 30 år gamle vinstokke. Stokkende gror i jordbund som er sandholdig og rig på rullesten. Markerne ligger syd- sydøst vendt. Gæringen tager 8-10 dage og foregår ved en kontrolleret temperatur på 28-30 grader. Efter 12 måneders lagring i ståltanke, filtreres vinen, og hældes derefter på flaske.
Vinen har en rødbrun farve. Der er stor kompleksitet i duften, og tankerne ledes hen på florale noter og sorte kirsebær. Kogte blommer med strejf af blyantspåner indhyller smagen med en fløjlsblød, honningagtig tekstur, som gradvist udvikler sig til en varm, afrundet, og vedvarende afslutning.
Vinen er især velegnet til fisk i flødesovs, fjerkræ, og lyst kød.

Château la Bastide ledes af den karismatiske Guilhem Durand, som med et benhårdt fokus på kvalitet har ført ejendommen op blandt de bedste i Corbières. Samtidig har Guilhem bevaret jordkontakten, så selvom hans vine spiser kirsebær med de helt store, er priserne endnu menneskelige.
En stor vin skal laves i marken, ikke i kælderen, så Guilhem Durand sørger for at hver vinstok yder sit ypperste. Det gør han blandt andet ved at plante dem meget tæt (over 5000 vinstokke pr hektar), så vinstokkene må slås om vandet, og skyde rødderne dybt ned i undergrunden i kampen for overlevelse. Det giver et lavt udbytte pr vinstok, men desto større koncentration og kompleksitet.
Corbiéres ligger i Languedoc, i Sydfrankrig. Med en gennemsnitlig nedbørsmængde på kun 400 mm om året er Corbières den tørreste appellation i Frankrig. Undergrunden i området er af meget varieret karakter, hvilket har medført, at man har valgt at inddele appellationen i ikke mindre end 11 underdistrikter. Det er stadig Carignan-druen, der er den mest anvendte til vin fra Corbières. Den er dog på stærk tilbagegang, siden man indførte en lokal regel om, at den maksimalt måtte udgøre 50-70% af en given Corbiéres vin. Til at erstatte Carignan har man især valgt at satse på Mourvèdre, Cinsault og Syrah, hvilket bl.a. har været med til at forøge og højne de røde Corbières vines smagsmæssige spændvidde.
Corbières-området producerer også enkelte hvide vine, primært på Bourboulenc, Roussanne og Grenache Blanc, der som gennemgående fællestræk har en behagelig tørhed og friskhed.



Vis mere
Vis mindre

Exubérance AOP

   På lager
Antal
TypeRødvin
Alc %14%
LandFrankrig
OmrådeLanguedoc
VinhusChâteau la Bastide
Årgang2016
DruerMourvedre
Grenache Noir
SmagsretningFyldig
Frugtig
Frisk
Velegnet tilAperitif/uden mad
Milde oste
Kalv
Kylling
Lyst kød
Flaskestørrelse75 cl.
VarenummerT00531699
Mest sete varer
Rosé-Kassen
Rosé-Kassen Før 622,00
450,00
Alsace
Alsace Før 914,00
699,00
Edizione
Edizione Fra 200,00
Sommerkassen
Sommerkassen Før 752,00
499,00
Andre har også købt
Roger Perrin Châteauneuf-du-Pape
Chianti Riserva DOCG
Grenache Grandiose
Grenache Grandiose
Fra 90,00