L'Optimée AOP
L'Optimée AOP
Imponerende vin fra Corbiéres!

Vinen er lavet på Syrah og Grenache. Druerne er høstet fra over 40 år gamle vinstokke. De vokser i sandholdige rullestens terrasser, der er syd- sydøst vendt. Høstudbyttet er kun på 35 hektoliter per hektar, hvilket er uhørt lavt. Det betyder at mosten besidder en tårnhøj koncentration og dybde, med meget komplekse elementer. Macerationen – førstegæringen, hvor saften ligger sammen med skallerne foregår over en periode på 15-20 dage. Selve gæringen varer 8-10 dage, og styres ved en kontrolleret temperatur på 28-30 grader. Efter 12 måneders fadlagring på franske egetræstønder, filtreres vinen inden den kommer på flaske.

Vinen har en mørk rubinrød farve. Duften er kompleks og byder på noter af krydderier og modne frugter som kirsebær, brombær, og solbær. Smagen er kraftig, lang, og flot koncentreret. God struktur, med tanniner, der er elegant udblødt i vinen. Den er yderst velegnet til rødt kød – både stegt eller grillet, og til faste oste. Giv gerne vinen 1 time på karaffel, og nyd den ved cirka 16-18 grader. Vinen er et fremragende alternativ til en kraftig Rhônevin.

Årgang 2016:
5 stjerner og GODT KØB i Ekstrabladet:
"Syrah og Grenache fra det sydfranske. Imødekommende frugtig med masser af krydderier i smagen. Pæn intensitet og balance. Klassisk med en krydret afslutning."

Årgang 2015:
89 point af Robert Parker.

Château la Bastide ledes af den karismatiske Guilhem Durand, som med et benhårdt fokus på kvalitet har ført ejendommen op blandt de bedste i Corbières. Samtidig har Guilhem bevaret jordkontakten, så selvom hans vine spiser kirsebær med de helt store, er priserne endnu menneskelige.
En stor vin skal laves i marken, ikke i kælderen, så Guilhem Durand sørger for at hver vinstok yder sit ypperste. Det gør han blandt andet ved at plante dem meget tæt (over 5000 vinstokke pr hektar), så vinstokkene må slås om vandet, og skyde rødderne dybt ned i undergrunden i kampen for overlevelse. Det giver et lavt udbytte pr vinstok, men desto større koncentration og kompleksitet.
Corbiéres ligger i Languedoc, i Sydfrankrig. Med en gennemsnitlig nedbørsmængde på kun 400 mm om året er Corbières den tørreste appellation i Frankrig. Undergrunden i området er af meget varieret karakter, hvilket har medført, at man har valgt at inddele appellationen i ikke mindre end 11 underdistrikter. Det er stadig Carignan-druen, der er den mest anvendte til vin fra Corbières. Den er dog på stærk tilbagegang, siden man indførte en lokal regel om, at den maksimalt måtte udgøre 50-70% af en given Corbiéres vin. Til at erstatte Carignan har man især valgt at satse på Mourvèdre, Cinsault og Syrah, hvilket bl.a. har været med til at forøge og højne de røde Corbières vines smagsmæssige spændvidde.
Corbières-området producerer også enkelte hvide vine, primært på Bourboulenc, Roussanne og Grenache Blanc, der som gennemgående fællestræk har en behagelig tørhed og friskhed.


Vis mere
Vis mindre

L'Optimée AOP

   På lager
Antal
Alc %14,5%
LandFrankrig
OmrådeLanguedoc
VinhusChâteau la Bastide
Årgang2017
DruerSyrah
Grenache Noir
SmagsretningFrugtig
Kraftig
Krydret
Velegnet tilSimre/gryderetter
Bøffer
Kød fra grillen
Lam
Flaskestørrelse75 cl.
TypeRødvin
VarenummerT00531695
Mest sete varer
Hverdagens Rosévine
Hverdagens Rosévine Før 525,00
340,00
Hverdagens Hvidvine
Hverdagens Hvidvine Før 476,00
340,00
Hverdagens Rødvine
Hverdagens Rødvine Før 460,00
340,00
Andre har også købt
Château De Caladroy Cuvée St. Michel
Morin - Morey-Saint-Denis
Morin - Santenay
Morin - Santenay
Fra 220,00