Klasse-vin fra Sydtyskland.
Gamle vinstokke. To vinavlere. Én ide.
Hvad sker der når en vinmager fra Rheingau mødes med en vinmager fra Rheinhessen? Det er meget enkelt: God vin! Bag navnet ”Two Faces” står de to vinproducenter Karl Singer-Fischer og Stefan Breuer, der har dyrket vinmarker i Rheinhessen siden 2011, og nu præsenterer et varieret sortiment af Riesling, Silvaner, Frühburgunder og Pinot Noir. Kun druer fra gamle vinstokke benyttes til disse vine og vinene hører uden tvivl til blandt de allerbedste i Tyskland. Smag selv og bliv overbevist.
Cuvée Rots karakter:
Vinen har den klassiske lyse farve og duften af god Pinot Noir, og så alligevel med sin helt egen stil: den har en anelse mere frugt end traditionel Pinot, hvilket gør den mere tilgængelig. Den byder ydermere også på noter af vanilje, chokolade, kaffe og jordbund. Meget kompleks og raffineret vin.
Hvad er vinen velegnet til?
Vinen kan nydes uden mad med stort velbehag, men vil også være fremragende til kalvekød, steg af gris eller smagfulde oste. (ikke skimmelost)
Vi anbefaler at vinen iltes et par timer inden servering. Nyd den gerne ved 16-18 grader.
Sådan er Cuvée Rot fremstillet:
Vinen er et spændende blend af Spätburgunder og Frühburgunder, og så en lille smule St.Laurent og Merlot. Spätburgunder er det tyske navn for Pinot Noir. Den giver finesse, syre og lyse bær til vinen, mens Frühburgunder, som er en gammel klon af Pinot Noir giver lidt mere farve, fedme og gør vinen blødere.
Vinen lagrer 18 måneder på amerikansk eg, som er med til at give vinen en afrundet finish med elegante toner af vanilje.
Anmeldelser:
- Årgang 2013 fik:
5 stjerner på vinavisen.dk
5 stjerner i Smag og Behag
6 stjerner i Finansbureauet
5 stjerner på flaskehalsen.dk
Om Wein & Sektgut Stefan Breuer:
”Vin er nydelse og lidenskab. Få ting er lige så spændende og varierende som vin. Uanset om man arbejder i vingården eller i kælderen, så handler det om at få det bedste ud af druerne - det er min passion.”
Citat: Stefan Breuer
I maj 2006 begyndte Stefan Breuer at producere vin. Han startede med kun 1 hektar land beplantet med vinstokke, men siden er der sket meget. Producenten Stefan Breuer er nu i besiddelse af intet mindre end 11,5 hektar land i forskellige dyrkningsområder. 10,5 hektar i Tyskland, i områderne Rheingau (omkring Geisenheim, Johannisberg og Erbach) og i Rheinhessen (omkring Grosswinternheim). Den sidste hektar er fordelt på områder i Rioja, Spanien og Piemonte, Italien. Mangfoldigheden i vinmarkernes beskaffenhed skaber karakterfaste og nuancerede vine.
Stefan Breuers filosofi og ambition består i at producere moderne vine uden at afstå fra traditionerne. Meningen er at man skal kunne smage ”terroiren” – altså jordbundskarakteren, med alle dens facetter.
Stefan Breuer kommer fra en lang afstamning af fænomenale vinproducenter i Rheingau. Hans berømte onkel, Georg Breuer, er nok den person der først falder i tankerne. Forbindelsen fra vinmarkerne til de snørklede processer i vinkælderen er tillært gennem mange år, og tilbage i 2006 gik Stefan solo, og er siden gået på opdagelse på sin egen måde. Med stor succes!
Vinverdenen udvikler sig konstant – den bliver mere international, varieret og oplevelsesorienteret.
Stefan Breuer tager højde for dette med fremstilling af moderne vine, udveksling af erfaringer med kolleger, og deltagelse i vinsmagninger hos samarbejdspartnere.
Som han siger: ”Gode ideer kan kun ske når du åbner øjnene”!