Topvin fra sydtyske Baden!
De helt unikke jordbundsforhold og det varme klima i Baden, giver her en helt forrygende Spätburgunder. Vinen er absolut et værdigt alternativ til en af de store vine fra Bourgogne.
Vinens karakter:
I duften opdages subtile antydninger af barrique med vaniljeristede aromaer, kaffe, mokka og et strejf af tobak. Smagen er fyldig og voluminøs, og så er den meget fløjlsblød i afslutningen. 15 måneders lagring på barrique, giver vinen en enorm kompleksitet og dybde.
Hvad er vinen velegnet til?
Især god til vildtretter, smagfulde oste og braiserede kødretter.
Serveringstemperatur cirka 16-18 grader.
Sådan er vinen fremstillet:
Vinen er lavet på ren Spätburgunder, og er lagret 15 måneder på barrique.
Om producenten:
I 1935 fik 46 vinbønder i fælleskab en god ide for her blev Sasbacher Winzerkeller nemlig grundlagt. I dag består vinhuset af cirka 80 aktive vinavlere med over 100 hektar vinmarker i Baden.
Kvalitetsstandarderne er tårnhøje hos Sasbacher og selvom man er en af de mindste vinproducenter i regionen Kaiserstuhl rent størrelsesmæssigt, så er man kvalitetsmæssigt en af de helt store.