Spätburgunder fra sydtyske Baden
Baden er det varmeste vindistrikt i Tyskland, og man fornemmer tydeligt i smagen, at vindruerne får godt med sol og varme. Vinene er ofte meget karakterfulde og denne fantastiske rødvin er ingen undtagelse.
Vinens karakter:
Indbydende duft af brombær, solbær, hyldebær og modne kirsebær. Hertil fornemmes også subtile ristede aromaer med kanel og vanilje. I smagen er den kompleks med en fint tøjlet syre og fyldige, modne tanniner.
Hvad er vinen velegnet til?
Rigtig god til især vildtretter, lam, ost og braiserede retter.
Serveringstemperatur cirka 16-18 grader.
Sådan er vinen fremstillet:
Lavet på ren Spätburgunder.
Om producenten:
I 1935 fik 46 vinbønder i fælleskab en god ide for her blev Sasbacher Winzerkeller nemlig grundlagt. I dag består vinhuset af cirka 80 aktive vinavlere med over 100 hektar vinmarker i Baden.
Kvalitetsstandarderne er tårnhøje hos Sasbacher og selvom man er en af de mindste vinproducenter i regionen Kaiserstuhl rent størrelsesmæssigt, så er man kvalitetsmæssigt en af de helt store.