Denne sprudlende herlighed er lavet hos en af Sydafrikas allerbedste producenter. Den er lavet på ren Chardonnay og er fremstillet på champagne-metoden. Med 2011-årgangen får du en moden Champagne-kopi, som oser af dybde og kompleksitet!
Vinens karakter:
Smagen er tør og fyldig, og så er der er skruet helt op for smagsindtrykkene i lækker harmoni med de fine bobler. Dejligt kompleks uden at være kompliceret. Uhyggeligt sammenlignelig med står årgangschampagne!
Hvad er vinen velegnet til?
Vinen kan med stor succes serveres som aperitif eller til skaldyr og lettere fiskeretter.
Serveres ved cirka 6-8 grader.
Sådan er MCC Sparkling fremstillet:
Vinen er lavet på Chardonnay, og vinstokkene er minimum 9 år gamle. Druerne bliver plukket i de tidlige morgentimer og presses som hele klaser. De første 450 liter saft hældes i en tank i 48 timer ved 9 grader. Fermentering udføres ved 14 grader i 15 til 20 dage. Gæringen sker i ståltanke. Saften efterlades herefter på den fine bærmen ved 12 grader i 9 måneder, hvor saften omrøres hver 14. dag de første tre måneder, og derefter 1 gang om måneden. Basisvinen opbevares i mellemtiden koldt stabiliseret, og der sker herefter en sammenblanding. Herefter aftappes vinen på flasker og 2. gæringen foregår udelukkende i flasken. Efter mindst 36 måneder på flaske, bliver vinen "gennemhullet" i hånden og en likør bestående af fermenteret Chardonnay, samt 6 g/L sukker tilsættes inden flasken er klar til salg.
I vingårdens spændende kunstgalleri (som vi varmt kan anbefale et besøg til) fortæller winemaker Dewaldt Heyns om den fantastiske mousserende MCC.
Om producenten:
Saronsberg er beliggende i Tulbagh-dalen, i Western Cape provinsen, som ligger 120 kilometer nordøst for Cape Town. Vinhuset er opkaldt efter bjerget som det ligger ved foden af. I 2002 etablerede man ved en sammenlægning af to vingårde, Saronsberg.