Saronsberg Sparkling MCC
Saronsberg Sparkling MCC
6 stjerner på flaskehalsen.nu, oktober 2017:
"Ofte skal man op i de høje prisklasser for at finde en flaske bobler, der er ordentligt afstemt mellem sødme og tør friskhed. Men her har vi altså en sydafrikansk flaske med Brut-bobler, der leverer, hvad man ellers gerne giver det tre-dobbelte for. Saronsberg Brut er kvalitetsmæssigt på et skyhøjt niveau, hvis du er ude efter en flaske bobler, der finder en gylden og guldbelagt mellemvej. Der er en umiskendelig charme, der finder vej mellem de friske bobler, den tørre syre og en underliggende lækker sødmefuld frugtfylde.
Det er en lækkerbisken, der  lægger sig midt mellem det let tilgængelige bløde, og en alligevel nuancerig tørhed. En absolut succes-boble til store og små festlige lejligheder."


Din Vin Guide gav i november 2017, 88 point:
"Masser af stenfrugt i duften. Lidit aggressive bobler men masser af frugt i smagen. Let i stilen med en mellemlang afslutning. God aperitif"

Vores smagspanel blev endnu en gang bekræftet i, at denne leverandør bare producerer fantastiske vine og af høj kvalitet, efter at have smagt denne mousserende vin.

Den er lavet på Chardonnay og vinstokkene er minimum 9 år gamle. 

Vinproces/gæring : Druerne bliver hentet i de tidlige morgentimer og presses som hele klaser. De første 450 liter saft bliver udvalgt. Det kommes i en tank i 48 timer ved 9 °C kun med enzymer. Fermentering udføres ved 14 ° C i 15 til 20 dage. Gæringen sker i ståltanke. Saften efterlades herefter på den fine bærmen ved 12 °grader i 9 måneder, hvor saften omrøres hver 14. dag de første tre måneder, og derefter 1 gang om måneden. 
Basisvinen opbevares i mellemtiden koldt stabiliseret, og der sker herefter en sammenblandning. Herefter aftappes vinen på flasker og den anden gæring foregår, som sker fuldstændigt i flasken. Efter mindst 36 måneder på flaske, bliver vinen "gennemhullet" i hånden og en likør bestående af fermenteret Chardonnay samt 6 g/L sukker tilsættes inden flasken er klar til salg. En lang og besværlig proces - MEN HVILKET RESULTAT!

Årgang 2012 fik:

5 stjerner på flaskehalsen.nu:
"Vi er i Sydafrika, hvor denne tørre flaske med bobler har sin oprindelse. Det er en virkelig lækker omgang lyse og tørre dråber, der bobler i rigelige mængder, uden at det stjæler fokus fra selve smagen af vinen. Der er en masse frugt og fylde og smagen, der både rummer syre og en super balance. Samtidig er det nemt at gå til, og der er både god plads til nydning for feinschmeckere og til festivitas for dem, der bare vil nyde en festlig gang bobler. Mens andre bobler har det med at blive enten for syrlige eller for sødlige, så er denne et fint sted midt imellem, hvor der er plads til det hele, uden at det bliver for meget."

Årgang 2011 fik:

5 stjerner i Ekstra Bladet uge 19 2015:
"Fra yngre Chardonnay stokke. En syrlig ganske stram og elegant mousserende vin. Ikke så meget lagring som i Champagne hvilket fornemmes. Men en elegant flot vin med smag af røde æbler, hvid peber og blomster. Ganske flot cremet mousse. Kan sagtens konkurrere med champagner til den dobbelte pris.

Smagsnoter:

Farve -gennemsigtig farve med en svag grøn kant og en fremtrædende mousse.
Aroma - frisk, perlende, æbler
Smagen- delikat smag af ristet bisacuit, cremet druesaft, og en frisk æblesmag med en lang, elegant, tør finish.
Skal serveres kold - gerne 6-8 ° C.
Dette er en nydelsesvin - perfekt til at drikke på terrassen eller som aperitif. Bemærk tør i smagen så kan også fint bruges til lette fiskeretter.

Skal du forkæle dig og dine gæster og have en rigtig god start på middagen kan vi varmt anbefale denne herlige mousserende vin.!  
 
 Vis mere
Vis mindre

Saronsberg Sparkling MCC

   På lager
Antal
TypeMousserende
Alc %11,5%
LandSydafrika
OmrådeTulbagh
VinhusSaronsberg
Årgang2016
DruerChardonnay
SmagsretningFyldig
Tør
Elegant
Velegnet tilAperitif/uden mad
Skaldyr
Fisk
Flaskestørrelse75 cl.
VarenummerT01331057
Mest sete varer
Corvina Tinazzi
Corvina Tinazzi Fra 75,00
Anniversario
Anniversario Fra 49,00
Smag på Rhône-dalen
Smag på Rhône-dalen Før 885,00
685,00
Grenache Grandiose
Grenache Grandiose Fra 90,00
Domaine Mur Mur Ium Degustation
Domaine Mur Mur Ium Degustation Før 835,00
599,00