Saronsberg Sparkling MCC
Saronsberg Sparkling MCC

Suveræne bobler fra Sydafrika.


Denne sprudlende herlighed er lavet hos en af Sydafrikas allerbedste producenter. Den er lavet på ren Chardonnay og er fremstillet på champagne-metoden.

Anmeldelser af årgang 2016:

Jennifer Delaloca - Vinanmelder & vinblogger:
"Cremet og gæret næse, brioche, citron juice, røde æbler, hasselnødder. Tør, lav alkohol, god syre, let tekstur, blød og rund, fine bobler, god krop og god  smagskoncentration med udpræget munddækkende gærdej, hasselnødder, røde æbler, frisk citronsaft og noter af tørret citrusskaller. Længere spændende eftersmag, noget syrlig,  men intet der overskygger resten af vinens performance. Gæren hænger ved længe. Så kommer de røde æbler og citronen tilbage og afløses hasselnødderne, stadig sammen med gær. Glimrende vin. Very good."
Samlet karakter: 11,1/12 (92/100)
www.jenniferdelaloca.com

6 stjerner på flaskehalsen.nu:
"Ofte skal man op i de høje prisklasser for at finde en flaske bobler, der er ordentligt afstemt mellem sødme og tør friskhed. Men her har vi altså en sydafrikansk flaske med Brut-bobler, der leverer, hvad man ellers gerne giver det tre-dobbelte for. Saronsberg Brut er kvalitetsmæssigt på et skyhøjt niveau, hvis du er ude efter en flaske bobler, der finder en gylden og guldbelagt mellemvej. Der er en umiskendelig charme, der finder vej mellem de friske bobler, den tørre syre og en underliggende lækker sødmefuld frugtfylde.
Det er en lækkerbisken, der  lægger sig midt mellem det let tilgængelige bløde, og en alligevel nuancerig tørhed. En absolut succes-boble til store og små festlige lejligheder."


Vinens karakter:

Smagen er tør og fyldig, og så er der er skruet helt op for smagsindtrykkene i lækker harmoni med de fine bobler. Dejligt kompleks uden at være kompliceret.

Hvad er vinen velegnet til?

Vinen kan med stor succes serveres som aperitif eller til skaldyr og lettere fiskeretter.

Serveres ved cirka 6-8 grader.

Sådan er MCC Sparkling fremstillet:

Vinen er lavet på Chardonnay, og vinstokkene er minimum 9 år gamle. Druerne bliver plukket i de tidlige morgentimer og presses som hele klaser. De første 450 liter saft hældes i en tank i 48 timer ved 9 grader. Fermentering udføres ved 14 grader i 15 til 20 dage. Gæringen sker i ståltanke. Saften efterlades herefter på den fine bærmen ved 12 grader i 9 måneder, hvor saften omrøres hver 14. dag de første tre måneder, og derefter 1 gang om måneden. Basisvinen opbevares i mellemtiden koldt stabiliseret, og der sker herefter en sammenblanding. Herefter aftappes vinen på flasker og 2. gæringen foregår udelukkende i flasken. Efter mindst 36 måneder på flaske, bliver vinen "gennemhullet" i hånden og en likør bestående af fermenteret Chardonnay, samt 6 g/L sukker tilsættes inden flasken er klar til salg.

I vingårdens spændende kunstgalleri (som vi varmt kan anbefale et besøg til) fortæller winemaker Dewaldt Heyns om den fantastiske mousserende MCC.


Om producenten:

Saronsberg er beliggende i Tulbagh-dalen, i Western Cape provinsen, som ligger 120 kilometer nordøst for Cape Town. Vinhuset er opkaldt efter bjerget som det ligger ved foden af. I 2002 etablerede man ved en sammenlægning af to vingårde, Saronsberg.

Under kyndig ledelse af winemaker Dewaldt Heyns, høster vingården et utal af medaljer hvert år – se blot dette link: https://www.saronsberg.com/awards
 Vis mere
Vis mindre

Saronsberg Sparkling MCC

   Varen er midlertidigt udsolgt fra lageret. Kontakt evt. din lokale butik.
Alc %11,5%
LandSydafrika
OmrådeTulbagh
VinhusSaronsberg
Årgang2017
DruerChardonnay
SmagsretningFyldig
Tør
Elegant
Velegnet tilAperitif/uden mad
Skaldyr
Fisk
Flaskestørrelse75 cl.
TypeMousserende
Se video
VarenummerT01331057
Andre har også købt
12 Faces Baby Doll Gin
Rum Malecon Rare Proof
Rum Malecon Rare Proof
Før 499,00
399,00
Serre Susumaniello