Charmerende og frugtig cava.
Det gode og prisvenlige alternativ til en halvtør champagne.
Vinens karakter:
Herlig frugtig duft med aromaer af æbler, fersken og abrikos. Blød og halvtør i smagen med livlige bobler og en frisk, frugtig eftersmag.
Hvad er vinen velegnet til?
Aperitif, når der ønskes en vin med en anelse sødme. Også perfekt til sushi, stærkt krydret mad og kraftige skimmeloste.
Nydes køleskabskold.
Sådan er vinen fremstillet:
Cavaen er lavet på druerne Macabeo, Xaral-lo og Parellada, og har lagret minimum 12 måneder på flaske før den frigives til salg.
Om cava:
Cava er en lidt pudsig størrelse, idet vinområdet, hvor man må producere denne vin, ikke er samlet ét sted i Spanien, men fordelt over syv regioner i det store vinland. Langt størstedelen fremstilles dog i Catalonien og primært på de tre klassiske druesorter Macabeo, Parellada og Xarel-lo.