Flagskibet fra Saronsberg.
Winemaker Dewaldt Heyns var i sine unge læreår i Rhônedalen for at uddanne sig til ønolog (vinavler). Måske er det netop herfra, at han er blevet inspireret til at lave Full Circle, da druesammensætningen er identisk med mange Rhônevine. 82% Shiraz, 11% Grenache, 6% Mourvedre og 1% Viognier. De fire druer kombinere resulterer her i en opulent og raffineret vin.
Vinens karakter:
Vinen har en dyb, mørklilla farve. Noter af bær, cedertræ, tobak og læder præger duften. Smagen er et fortryllende potpourri af brombær, solbær, kaffe, viol, chokolade, lakrids og blomst. Alt sammen i perfekt balance og afrundet med en god frisk syre og silkebløde tanniner.
Hvad er vinen velegnet til?
Tænd op i grillen og køb de bedste højrebsbøffer - så er du garanteret en smagsoplevelse i verdensklasse.
Drik vinen af store rødvinsglas – og gerne ved cirka 18 grader.
Sådan er vinen fremstillet:
Tidligt om morgenen håndplukkes druerne og køles ned til 4 grader. Derefter håndsorteres de og presses. Druerne gærer i både lukkede og åbne tanke ved temperaturer på 24-28 grader. Vinen gærer med skindet i 17 dage. Herefter hældes den på franske egefade, hvoraf 90 % er nye. Vinen ligger på fade i 20 måneder i alt. Efter de første ti måneder foregår den endelige blend og herefter ligger vinene på fad i yderligere 8 måneder. Der foregår en let filtrering, hvorefter vinen tappes og lagres yderligere et år på flaske.
Om producenten:
Saronsberg er beliggende i Tulbagh-dalen, i Western Cape provinsen, som ligger 120 kilometer nordøst for Cape Town. Vinhuset er opkaldt efter bjerget som det ligger ved foden af. I 2002 etablerede man ved en sammenlægning af to vingårde, Saronsberg.
Det skulle vise sig, at blive en meget hård start, da en voldsom brand ødelagde næsten alle vinstokke. Man var derfor nødt til at igangsætte en omfattende nyplantning i 2003.
Vingården har i dag et topmoderne produktionsanlæg. Historien taget i betragtning er det endnu mere imponerende, at bevidne Saronsbergs store succes.