Saronsberg Full Circle
Saronsberg Full Circle
Saronsberg's topvin – sikke en oplevelse!

Winemaker Dewaldt Heyns var i sine unge læreår i Rhônedalen for at uddanne sig til ønolog (vinavler). Måske er det netop herfra, at han er blevet inspireret til at lave Full Circle, da druesammensætningen er identisk med mange Rhônevine. 82% Shiraz, 11% Grenache, 6% Mourvedre og 1% Viognier. De fire druer kombineret, har her resulteret i en opulent og raffineret vin.

Tidligt om morgenen håndplukkes druerne og køles ned til 4 grader. Derefter håndsorteres de og presses. Druerne gærer i både lukkede og åbne tanke ved temperaturer på 24-28 grader. Vinen gærer med skindet i 17 dage. Herefter hældes den på franske egefade, hvoraf 90 % er nye. Vinen ligger på fade i 18 måneder i alt. Efter de første ti måneder foregår den endelige blend og herefter ligger vinene på fad i yderligere 8 måneder. Der foregår en let filtrering, hvorefter vinen tappes og lagres yderligere et år på flaske.

Vinen har en dyb, mørklilla farve. Noter af bær, cedertræ, tobak og læder præger duften. Smagen er et fortryllende potpourri af brombær, solbær, kaffe, viol, chokolade, lakrids og blomst. Alt sammen i perfekt balance og afrundet med en god frisk syre og silkebløde tanniner. Drik den af store rødvinsglas – gerne ved cirka 18 grader. Tænd op i grillen og forkæl dig selv med en saftig højrebsbøf!

Årgang 2015:
6 stjerner i EB, uge 8 2018:
"Blend af en række druer. Meget komplet vin med brombær, blåbær, peber, krydderier og vanilje. Flot velbalanceret vin med en meget lang afslutning. En af de bedste sydafrikanske blends smagt. 94/100"

Saronsberg er beliggende i Tulbagh-dalen, i Western Cape provinsen, som ligger 120 kilometer nordøst for Cape Town. Vinhuset er opkaldt efter bjerget som det ligger ved foden af. I 2002 etablerede man ved en sammenlægning af to vingårde, Saronsberg. Det skulle vise sig, at blive en meget hård start, da en voldsom brand ødelagde næsten alle vinstokke. Man var derfor nødt til at igangsætte en omfattende nyplantning, i 2003. Vingården har i dag et topmoderne produktionsanlæg. Historien taget i betragtning er det endnu mere imponerende, at bevidne Saronsberg's store succes.


Vis mere
Vis mindre

Saronsberg Full Circle

   På lager
Antal
TypeRødvin
Vægt1 Kg.
Alc %14,5%
LandSydafrika
OmrådeStellenbosch
VinhusSaronsberg
Årgang2016
DruerMourvedre
Shiraz
Viognier
Grenache Noir
SmagsretningKraftig
Kompleks
Koncentreret
Intens
Velegnet tilTunge retter
Simre/gryderetter
Smagfulde oste
Bøffer
Kød fra grillen
Lam
Flaskestørrelse75 cl.
VarenummerT00531495