Riesling Spätlese Klüsserather Bruderschaft
Riesling Spätlese Klüsserather Bruderschaft
Denne dejlige koncentrerede vin kommer fra 80 år gamle planter som vokser på sydvendte skråninger i området Thörnicher Ritsch i Moseldalen. Jorden indeholder megen skifer, hvilket tvinger planterne til udvikle ekstremt lange rødder, op til 25 meter, for at komme ned til vandet.

Vinen har en koncentreret sødme som går perfekt til Rieslingdruens fine syre og den lette mineralitet fra skifer-jordbunden.
Spätlese betyder at druerne er plukket mindst 7 dage senere end den normale høst, hvilket giver mosten et højere sukkerindhold. I den tyske vinklassifikation er det kun Auslese som er plukket senere. At vente så længe med at plukke druerne indebærer en større risiko for at høsten bliver ødelagt af regn. Men i år med megen varme er resultatet værd at vente på!

Vinens næsten tropiske smagsnuancer gør den til den perfekte ledsager til retter som er søde eller frugtholdige. Med kun 7,5% alkohol er den også dejlig som en læskende drik på terrassen i sommervarmen.

I 1628 arvede familien Ludwig er lille stykke land i Thörnich, ved Mosel-floden. Allerede dengang grundlagdes Weingut Gebrüder Ludwig og i dag – næsten 400 år og mange generationer senere – driver Meike og Thomas Ludwig vingården videre med stor passion og lidenskab. Cirka 10 hektar land beplantet med vinstokke på stejle, skiferholdige sydsydvest vendte skråninger, har Ludwig til rådighed og man har valgt at specialisere sig i Riesling vine. Man dyrker dog også andre druer, men det er især deres Riesling vine der udmærker sig ved at have en utrolig flot og indsmigrende karakter.

Hos Weingut Gebrüder Ludwig tilstræbes det, at man i vinfremstillingen går efter den højeste kvalitet ved hjælp af naturlige midler og som Thomas siger: ”Så meget som nødvendigt – så lidt som muligt.”

I disse år oplever Mosel den måske største koncentration af unge, ambitiøse og talentfulde vinmagere i sammenligning med resten af vintyskland. Unge, der målrettet og kompromisløst brænder for den fremragende og forførende moderne-klassiske Mosel-stil. Meike og Thomas er symboler på netop dette og vi anbefaler dig at prøve deres vine!

Vis mere
Vis mindre

Riesling Spätlese Klüsserather Bruderschaft

   På lager
Antal
Alc %8%
LandTyskland
OmrådeMosel
VinhusWeingut Gebr. Ludwig
Årgang2016
DruerRiesling
SmagsretningFrugtig
Eksotisk
Halvtør
Velegnet tilAperitif/uden mad
Skaldyr
Asiatisk
Sushi
Flaskestørrelse75 cl.
TypeHvidvin
VarenummerT01231011
Mest sete varer
Andre har også købt
Thörnicher Riesling Feinherb
Chapelle de la Bastide
Meursault
Meursault
475,00