Laurasso Côtes du Rhône Villages
Laurasso Côtes du Rhône Villages
Guldmedalje i Mâcon

Denne Côtes du Rhône Villages smager forrygende. Hos producenten, Demazet Vignobles, er man omkranset af et kunstnerisk landskab med bølgende lavendler, strålende gule solsikkemarker og grønne vinmarker. Med en appetitlig duft af Herbes de Provence fortryller og henfører området enhver. Laurasso er et pragteksemplar på en Côtes du Rhône Villages og til kasseprisen er vinen et fund til pengene.

Sådan er Laurasso fremstillet:


Fra producentens ældste vinstokke kommer druerne til denne herlige vin. Et klassisk blend af Carignan, Cinsault, Grenache, Mourvèdre og Syrah er blevet nøje sammenstukket efter at mosten har gæret i fire uger. Vinstokkene gror i meget kalkholdig jord hvilket får stokkene til selv at producere mere syre, hvorfor denne jordbund er elsket af mange vinbønder. En god syre skaber nemlig balance i vinen og giver et godt lagringspotentiale og netop derfor, er et overvældende antal af verdens mest berømte vinregioner plantet på lerholdige kalkstensmarker.

Laurassos karakter:


Vinen har dybde, kompleksitet og en smagfuld karakter. Duften har toner af modne hindbær, boysenbær, sydfranske krydderier og mineraler, samt meget lette toner af lakrids. Smagen er fyldig men med en god syre, som garanterer balance i vinen og fremhæver den solmodne frugt. En behagelig lang eftersmag afslutter vinen elegant.

Hvad er Laurasso velegnet til?


Server gerne vinen til efterårets simreretter, lam eller smagfulde oste. Den vil også være et fremragende valg til den traditionelle danske julemad. Vinen er fint drikkemoden nu, men kan også gemmes i op til 5 år fra høståret.

Om området:


Gennem generationer har man i Châteauneuf-de-Gadagne arbejdet med at forbedre vinenes kvalitet. Anstrengelserne medførte at Châteauneuf-de-Gadagne opnåede appellationen Côtes du Rhône i 1937, derefter appellationen Côtes du Rhône Villages i 1997 og endelig Côtes du Rhône Villages Gadagne i 2012.

Vidste du:


De årlige prisuddelinger i Mâcon betragtes på lige fod med dem i Paris, som de mest prestigefyldte.


Vis mere
Vis mindre

Laurasso Côtes du Rhône Villages

   Varen er midlertidigt udsolgt fra lageret. Kontakt evt. din lokale butik.
TypeRødvin
Alc %14,5%
LandFrankrig
OmrådeSydlig Rhône
VinhusDemazet Vignobles
Årgang2016
DruerMourvedre
Syrah
Carignan
Grenache Noir
Cinsault
SmagsretningFyldig
Krydret
Kompleks
Velegnet tilSimre/gryderetter
Smagfulde oste
Julemad
Vildt
Flaskestørrelse75 cl.
VarenummerT00831123
Andre har også købt
Syrah Les épices
Syrah Les épices
Fra 80,00
Terre de Brume
Terre de Brume
Fra 59,00
Jacques Dépagneux Moulin A Vent "Cuvée Jean"