Julevin
Pris
3 stk
1 stk
1 stk
Velegnet til
1 stk
2 stk
3 stk
1 stk
1 stk
4 stk
1 stk
1 stk
1 stk
3 stk
4 stk
2 stk
2 stk

Julevin

Når du skal vælge vin til julemiddagen, anbefaler vi vine med frugt, fylde og tilpasset syre. En frisk og livlig syre i vinen er også at foretrække til at rense mund og svælg efter fedtet. Middagen afsluttes traditionelt med risalamande - hertil er portvin det sikre valg.
Læs guiden

 

HVILKEN VIN SKAL DU VÆLGE?

Faktisk er det tilbehøret og ikke kødet der bør afgøre hvilken slags vin du vælger til julemiddagen. Selvom anden er mørkere, mere krydret og sødligere i smagen end flæskestegen, så kræver begge kødtyper nemlig vine med koncentreret frugt, en god portion krydderier og et markant tannin- og syreindhold.

Udfordringen er derfor tilbehøret, der ofte består af søde og syrlige sager som rødkål og brunede kartofler. Her vil de lettere vine falde igennem og deres fine, nuancerede smagsindtryk vil drukne i julebordets bastante og fyldige smagsindtryk.

Vi anbefaler dig her nogle vine der er skræddersyet til julemaden. Her vil du opleve at vinenes karakter harmonerer perfekt sammen med maden.

Camazet – Årets julevin Frankrig
2016 Côtes de Rhône Villages

En kraftig og karakterfuld rødvin fra det sydlige Rhône er det sikre valg til traditionel julemad. Koncentreret frugt, krydderi af peber og lakrids, og et afbalanceret garvesyreindhold, komplementerer maden perfekt.

The Black Shiraz – Årets julevin Australien
2017 Richland

Er du ikke til tørre og garvesyreholdige rødvine, så er en australsk Shiraz et fremragende valg til julemaden. Solmoden og tætpakket frugt krydret med lakrids og vanilje supplerer maden fremragende.

Zinfandel
2014 Charles & Charles

Amerikansk Zinfandel rækker elskværdigt ud efter den stegte and og den sprøde flæskesteg. Med masser af sol og frugt, lakrids og anis, samt en flot afbalanceret syre vil vinen imponerer.

Selvarossa Riserva
2012 Salice Salentino

I Salice Salentino laver man vin med personlighed og et anderledes udtryk, som fungerer enormt godt til julemaden. En nærmest velour lignende struktur med frugt og krydderier fuldkommer vinen totalt.

Châteauneuf-du-Pape
2015 Roger Perrin

Hvis du vil forkæle dig selv og dine gæster juleaften, så skal du servere vin fra Châteauneuf-du-Pape. Det er simpelthen det ypperste valg. Stor kompleksitet, perfekt sammensat og yderst sofistikeret.

Årets Juleportvin
LBV 2014

Portvin er det traditionelle men også sikre valg til risalamande. Smagskombinationen af solbær, brombær, rosin, chokolade, og ristede kaffebønner, harmonerer fejlfrit og velsmagende til retten. Med eller uden kirsebærsauce.