Julevin
Pris
6 stk
3 stk
2 stk
Velegnet til
3 stk
2 stk
1 stk
4 stk
1 stk
2 stk
1 stk
10 stk
1 stk
2 stk
1 stk
1 stk
2 stk
1 stk
1 stk
6 stk
8 stk
1 stk
1 stk
3 stk
2 stk

Julevin

Når du skal vælge vin til julemiddagen, anbefaler vi dig vine med frugt, fylde og tilpasset syre. En frisk og livlig syre i vinen er også at foretrække til at rense mund og svælg efter fedtet. Julemiddagen afsluttes traditionelt med risalamande - hertil er portvin det sikre valg.
Læs guiden

 

HVILKEN JULEVIN SKAL DU VÆLGE?

Faktisk er det tilbehøret, og ikke kødet, der bør afgøre hvilken slags vin du vælger til julemiddagen. Selvom anden er mørkere, mere krydret og sødligere i smagen end flæskestegen, så kræver begge kødtyper nemlig vine med koncentreret frugt, en god portion krydderier og et markant tannin- og syreindhold.

Udfordringen er derfor tilbehøret, der ofte består af søde og syrlige sager som rødkål og brunede kartofler. Her vil de lettere vine falde igennem og deres fine, nuancerede smagsindtryk vil drukne i julebordets bastante og fyldige smagsindtryk.

Vi anbefaler dig her nogle vine, der er skræddersyet til julemaden. Her vil du opleve at vinenes karakter harmonerer perfekt sammen med maden.

The Black Shiraz
2017 Richland

Når der skal hygges imellem de solide måltider, anbefaler vi dig, The Black Shiraz. Vinen har en god, fed bærfrugt og en skøn friskhed. Den kan også sagtens klare den traditionelle julemad, hvis du ikke ønsker en alt for tung vin.

La Syrah – Årets julevin 2019
2017 Languedoc

Dette er en saftig sag fra Sydfrankrig med masser af moden frugt, krydrede bær og et strejf af lakrids. Den er dejlig fyldig og meget afrundet, og så vil den være et sikkert valg til traditionelle december-retter.

Château de Caladroy Vieilles Vignes
2015 Roussillon

Et kup til prisen. Vinen er dejlig, fyldig og en anelse "fed" i stilen. Smagen er frugtrig og behageligt krydret, og så vil den egne sig rigtig godt til solid mad, som eksempelvis traditionel julemad.

Grenache Grandiose
2017 Mur-Mur-Ium

Kraftfuld og koncentreret charmetrold fra Ventoux. På trods af styrken besidder vinen en fornem elegance og balance. Lækkert krydret og med fløjlsblød afslutning. Den bliver du glad for!

Zinfandel
2014 Charles & Charles

Amerikansk Zinfandel rækker elskværdigt ud efter den stegte and og den sprøde flæskesteg. Med masser af sol og frugt, lakrids og anis, samt en flot afbalanceret syre vil vinen imponerer.

Primitivo di Manduria Riserva
2015 Apulien

Vidunderlig rødvin fra Syditalien med markant peberpræg i både næse og mund. Smagen er fed og sødmefuld med dominans af kirsebær og solbær pakket ind i silkebløde tanniner.

Ripasso Superiore
2008 Ca' del Monte

Producenten bag denne fantastiske vin, Ca’ del Monte, kan noget helt specielt med ”gamle” Ripasso-vine. Glem alt om billig Amarone og prøv i stedet denne. Du bliver ikke skuffet!

Selvarossa Riserva
2014 Salice Salentino

I Salice Salentino laves vinen med personlighed og et anderledes udtryk, som fungerer enormt godt til julemaden. En nærmest velourlignende struktur med frugt og krydderier fuldkommer vinen totalt.

Châteauneuf-du-Pape
2015 Roger Perrin

Hvis du vil forkæle dig selv og dine gæster juleaften, så skal du servere vin fra Châteauneuf-du-Pape. Det er simpelthen det ypperste valg. Stor kompleksitet, perfekt sammensat og yderst sofistikeret.

Ménage à Trois Chardonnay Gold
2017 Californien

Foretrækker du hvidvin fremfor rødvin til julemiddagen? Så skulle du prøve denne fantastiske vin. Smagen bugner af tropiske frugter og vanilje fra fadlagringen, og en lang blød eftersmag understreger hvorfor, at vinen har fået titlen "Gold".

Årets Juleportvin 2019
LBV 2015

Kraftig portvin i flot balance. Velegnet til risalamanden og julens andre søde sager. Husk: Et lille glas portvin på de kolde og mørke aftener hører sig til – hele vinteren!

Sandeman Vau
1999 Vintage Port

Hvor finder du en vintage-portvin med 20 år på bagen til en uhørt flot pris? Det gør du hos Holte Vinlager. Gør et kup med denne forrygende – og perfekt modnede portvin!