Cuvée Prestige Côtes-du-Rhône
v/6 fl.
85,00
v/1 fl.
109,00
4 Rios Malbec
v/6 fl.
85,00
v/1 fl.
119,00
Saronsberg Provenance Shiraz
v/6 fl.
125,00
v/1 fl.
149,00
Observer Grand Reserve Chardonnay
v/6 fl.
110,00
v/1 fl.
129,00
Gigondas Cuvée de Beauchamp
v/6 fl.
165,00
v/1 fl.
189,00
 

HVILKEN JULEVIN SKAL DU VÆLGE?

Faktisk er det tilbehøret, og ikke kødet, der bør afgøre hvilken slags vin du vælger til julemiddagen. Selvom anden er mørkere, mere krydret og sødligere i smagen end flæskestegen, så kræver begge kødtyper nemlig vine med koncentreret frugt, en god portion krydderier og et markant tannin- og syreindhold.

Udfordringen er derfor tilbehøret, der ofte består af søde og syrlige sager som rødkål og brunede kartofler. Her vil de lettere vine falde igennem og deres fine, nuancerede smagsindtryk vil drukne i julebordets bastante og fyldige smagsindtryk.

Vi anbefaler dig her nogle vine, der er skræddersyet til julemaden. Her vil du opleve at vinenes karakter harmonerer perfekt sammen med maden.

Roger Perrin Cuvée Prestige
2019 Côtes du Rhône

Fra vores Châteauneuf-du-Pape hus får du her fornøjelsen af en yderst veltillavet rødvin. Den er fuldfed i stilen, og smagen domineres af mørke kirsebær og fuldmodne blommer. Hertil kommer Provence-krydderier som peber, rosmarin og timian. Et virkelig godt glas vin der bare smager af mere.  

San Marco Toscana Rosso
2017 Toscana

Her får du en vin der tåler sammenligning med vine som Vino Nobile og Brunello di Montalcino. Vinen er jordnær og kompleks med en vidunderlig smag af kirsebær. Sangiovese-druens forholdsvis høje syre giver vinen et forfriskende bid i eftersmagen, hvilket gør den særligt velegnet til julemad. Oksekød, vildt og modne oste vil den også være rigtig god til!

4 Rios Malbec
2018 Mendoza

Saftig og frugtfuld rødvin fra Mendoza. Den byder på en herligt tillokkende duft  med krydrede aromaer, og smagen præges af blommer med strejf af vanilje og let mokka. Vinen er som skabt til solide kødretter - og er simpelthen et røverkøb af en argentinsk Malbec!

Provenance Shiraz
2017 Saronsberg

Herlig robust Shiraz-vin. Smagen er fuldfed og præges af røde bær og sorte frugter, og den silkebløde eftersmag afrunder vinen elegant. Vinen er lavet hos Saronsberg – der betragtes som en af Sydafrikas bedste producenter med winemaker, Dewaldt Heyns, i spidsen.

Gold Chardonnay
2018 Ménage à Trois

Hvis du ikke drikker rødvin og derimod sværger til hvidvin, så har vi en super god anbefaling der kan matche julemaden. Gold Chardonnay er en fed og olieret hvidvin med smag af tropiske frugter og vanilje fra fadlagringen. Samtidigt har den en frisk syre der formår at skære igennem den tunge mad.

Grand Reserve Chardonnay
2017 Observer

Selvom man ikke drikker rødvin kan man sagtens få et godt glas vin til sin julemad. Og hvis du vil have en ekstraordinær hvidvinsoplevelse, er dette vinen du skal gå efter. Den er fed, nærmest olieret i stilen, og smagen er i top.

Pata Negra
2014 Ribera del Duero

Et brag af en vin lavet på Tempranillo. Den er lagret på 50% amerikanske fade og 50% franske fade – samme ”opskrift” som benyttes hos kultproducenten, Vega Sicilia. Giver du vinen tid til at åbne sig er du garanteret en af de helt store smagsoplevelser!

Gigondas Cuvée Beauchamp
2018 Château de Montmirail

Saftig, koncentreret og jordbundspræget. Et brag af en Gigondas, der må give bekymrende miner hos ”rivalerne” i Châteauneuf-du-Pape. Vinen er som skabt til traditionel julemad. Giver du den en time på karaffel kommer den helt til sin ret.

Luccarelli Old Vines
2016 Primitivo di Manduria

Forrygende rødvin som er fyldig, saftig og ”lakridset”. Vinens koncentrerede charme kommer af, at druerne har gennemgået appassimento-metoden, som betyder at druerne er tørret ind, så indhold og sødme er betydeligt mere koncentreret end vanligt. Det gør vinen rigere og mildere, og den får mere sødme og mere karakter.

Årets Juleportvin 2020
2016 Late Bottled Vintage

Kraftig portvin i flot balance. Velegnet til risalamanden og julens andre søde sager. Husk: Et lille glas portvin på de kolde og mørke aftener hører sig til – hele vinteren!

Sandeman Vau
1999 Vintage Port

Hvor finder du en vintage-portvin med 20 år på bagen til en uhørt flot pris? Det gør du hos Holte Vinlager. Gør et kup med denne forrygende – og perfekt modnede portvin!