Conte di Campiano, Cabernet/Primitivo
v/6 fl.
89,00
v/1 fl.
129,00
Joel Gott Zinfandel
v/6 fl.
180,00
v/1 fl.
199,00
Ménage à Trois Gold Chardonnay
v/6 fl.
125,00
v/1 fl.
149,00
Pradorey Crianza - Finca Valdelayegua
v/6 fl.
140,00
v/1 fl.
159,00
Gigondas Cuvée de Beauchamp
v/6 fl.
170,00
v/1 fl.
199,00
 

HVILKEN JULEVIN SKAL DU VÆLGE?

Faktisk er det tilbehøret, og ikke kødet, der bør afgøre hvilken slags vin du vælger til julemiddagen. Selvom anden er mørkere, mere krydret og sødligere i smagen end flæskestegen, så kræver begge kødtyper nemlig vine med koncentreret frugt, en god portion krydderier og et markant tannin- og syreindhold.

Udfordringen er derfor tilbehøret, der ofte består af søde og syrlige sager som rødkål og brunede kartofler. Her vil de lettere vine falde igennem og deres fine, nuancerede smagsindtryk vil drukne i julebordets bastante og fyldige smagsindtryk.

Vi anbefaler dig her nogle vine, der er skræddersyet til julemaden. Her vil du opleve at vinenes karakter harmonerer perfekt sammen med maden.

Conte di Campiano Cabernet/Primitivo
2020 Apulien

Sikken en vin med fedme, varme og tyngde! Producenten har her fundet den helt rette kombination af de to fantastiske druer, Cabernet Sauvignon og Primitivo. Med 15% alkohol har vinen en helt perfekt balance mellem frugt, syre og netop alkohol til den danske julemad.

Les Failles Beaumes de Venise
2019 Sydrhône

Beaumes de Venise har Cru-status lige som de helt store vine fra Châteauneuf-du-Pape eller Gigondas. Vinen er i samme stil som de kendte naboer og kvaliteten er tårnhøj.

Denne perle er for os den helt rigtige Rhône vin til julemaden!

Goru Gold
2017 Jumilla

Her får du en saftig sag, der fylder hele mundtøjet, og vi forstår godt, hvorfor den har fået navnet Gold. Der er masser af krydderier, der trækker i den tungere retning, men det er virkelig flot afstemt med frugten.

Aldrig har kvaliteterne været bedre i Jumilla – smag selv!

Joel Gott Zinfandel
2018 Californien

Vinen er lavet på ren Zinfandel – men det interessante er, at druerne kommer fra tre forskellige vinmarker, og det er med til at give vinen en enorm kompleksitet. I duften findes kirsebær, moden blomme, vanilje, sort te og søde krydderier. Samme elementer går igen i smagen og vinen afsluttes med silkebløde tanniner og en delikat finish.

Ménage à Trois Gold Chardonnay
2020 Californien

Hvis du ikke drikker rødvin og derimod sværger til hvidvin, så har vi en super god anbefaling der kan matche julemaden. Gold Chardonnay er en fed og olieret hvidvin med smag af tropiske frugter og vanilje fra fadlagringen. Samtidigt har den en frisk syre der formår at skære igennem den tunge mad.

Observer Grand Reserve Chardonnay
2017 Chile

Selvom man ikke drikker rødvin kan man sagtens få et godt glas vin til sin julemad. Og hvis du vil have en ekstraordinær hvidvinsoplevelse, er dette vinen du skal gå efter. Den er fed, nærmest olieret i stilen, og smagen er i top.

Pradorey Crianza - Finca Valdelayegua
2018 Ribera del Duero

Fra vinmarken Finca Valdelayegua, kommer druerne til denne forrygende vin. Den har en kompleks smag af mørke bær, og krydrede noter af kaffe, lakrids og peber. En fantastisk vin til solide kødretter og modne oste. Vinen har rigtig godt af luft – en times tid på karaffel vil være perfekt.

Selvarossa Riserva Salice Salentino
2016 Apulien

Fantastisk vin! Selvarossa har hele 11 gange modtaget de maksimale 3 glas i Gambero Rosso, hvilket er fuldstændig uhørt. Vinen byder i duft og smag på sorte kirsebær, blommer og brombær, såvel som vanilje, tobak og lakrids. Den afsluttes elegant af meget afrundede tanniner.

Gigondas Cuvée de Beauchamp
2020 Sydrhône

Denne Gigondas har alt det bedste fra området - power, frugt, fedme og masser af krydderier. Simpelthen et brag af en Gigondas!

Vinen er som skabt til solide kødretter, og giver du den en time på karaffel kommer den helt til sin ret.

Ruby Port
Quinta da Romaneira

Det er ikke så tit, at man støder på betegnelsen Ruby Reserve. Denne portvin har fået ekstra tid at lagre i, og det smages tydeligt. Det er en utrolig lækker portvin med en rigtig god balance mellem frugt, fad, syre og krydderi.

Genial til risalamande, men også velegnet til oste eller chokoladedesserter.

Colheita Port 2008
Quinta de Marrocos

Skøn Colheita med alder! Duften er fin og elegant. Den afslører blandt andet noter af solbær og modne, vilde jordbær, samt strejf af kardemomme, cedertræ og lakrids. Smagen er frugtig, flot afbalanceret og byder på friskhed. God længde i eftersmagen som er dejlig kraftig.