DinVinGuide - 5 STJERNER og 90 POINT: "Det her er lidt i den traditionelle stil, hvor der en meget diskret note af sødme."
Falstaff Spätburgunder Trophy 2020 - 91 POINT
Forrygende Spätburgunder fra Rheinhessen.
Utrolig lækker rødvin med en indsmigrende frugt- og bær profil. Spitzenklasse!
Vinens karakter:
En flot, dyb farve ses i glasset - mørkere end typisk for Spätburgunder. Duften er forfinet, men alligevel indbydende og livlig. Smagen byder på noter af mørke bær som solbær, kirsebær og modne jordbær. Afslutningen er blød og bliver rundet mildt af, men stadig med en fyldig smag. Røgede elementer fra fadlagringen smages også tydeligt.
Hvad er vinen velegnet til?
Prøv gerne vinen til en rød, saftig bøf - eksempelvis entrecôte. Den vil også være formidabel til vildt - især hjortesteg.
Serveringstemperatur cirka 16 grader. Stefan Breuer anbefaler at du ilter vinen en halv times tid - og husk at brug de store rødvinsglas!
Sådan er vinen fremstillet:
Vinen er lavet på ren Spätburgunder (Pinot Noir). Druerne kommer fra vinmarker der er over 25 år gamle. Vinen får en relativ mørk farve for en Pinot, da druerne først presses 20 dage efter høsten. Modning i 19 måneder på amerikanske barrique-tønder. 80% nye fade og 20% brugte fade.
Om producenten:
I maj 2006 begyndte Stefan Breuer at producere vin. Han startede med kun 1 hektar land beplantet med vinstokke, men siden er der sket meget. Producenten Stefan Breuer er nu i besiddelse af intet mindre end 11,5 hektar land i forskellige dyrkningsområder. 10,5 hektar i Tyskland, i områderne Rheingau (omkring Geisenheim, Johannisberg og Erbach) og i Rheinhessen (omkring Grosswinternheim). Den sidste hektar er fordelt på områder i Rioja, Spanien og Piemonte, Italien. Mangfoldigheden i vinmarkernes beskaffenhed skaber karakterfaste og nuancerede vine.
Stefan Breuers filosofi og ambition består i at producere moderne vine uden at afstå fra traditionerne. Meningen er at man skal kunne smage ”terroiren” – altså jordbundskarakteren, med alle dens facetter.
Stefan kommer fra en lang afstamning af fænomenale vinproducenter i Rheingau. Hans berømte onkel, Georg Breuer, er nok den person der først falder i tankerne. Forbindelsen fra vinmarkerne til de snørklede processer i vinkælderen er tillært gennem mange år, og tilbage i 2006 gik Stefan solo, og er siden gået på opdagelse på sin egen måde. Med stor succes!
Vinverdenen udvikler sig konstant – den bliver mere international, varieret og oplevelsesorienteret. Stefan Breuer tager højde for dette med fremstilling af moderne vine, udveksling af erfaringer med kolleger, og deltagelse i vinsmagninger hos samarbejdspartnere. Som han siger: ”Gode ideer kan kun ske når du åbner øjnene”!
”Vin er nydelse og lidenskab. Få ting er lige så spændende og varierende som vin. Uanset om man arbejder i vingården eller i kælderen, så handler det om at få det bedste ud af druerne - det er min passion.” Citat: Stefan Breuer