Denne sødmefyldte vin er produceret på tørrede Pedro Ximenez druer og efterfølgende lagret på fade af amerikansk egetræ efter den klassiske solera metode i mere end 15 år.
Cardenal Cisneros har en flot mørk, mahogniagtig, næsten sort farve, en delikat kompleks bouquet og en lang fjøjlsagtig eftersmag med en fantastisk fylde med toner af rosiner, svesker samt puddersukker.
En dessertvin i verdensklasse! Men også god til madtærter og blåskimmeloste.
Sherry lagres på fade der kun er fyldt 4/5. Den sidste 1/5 er luft. Mellem luft og vin danner der sig et lag gær, der minder om skimmelsvampen på brie, og kaldes flor. Gæren mindsker sukkerindholdet, giver vinen karakter og beskytter mod luften. Sherry Fino lagrer under denne gær helt til tapningen.
Vinen bliver fremstillet i byen Jerez, som som har lagt navn til Sherry. Firmaet Sánchez Romate har produceret Sherry (og Sherryeddike) her siden slutningen af 1800-tallet. Huset har en lang tradition for kvalitetsprodukter, i 1909 blev de f.eks. udnævnt til officiel leverandør til House of Lords i England og i 1917 blev de udnævnt til officiel leverandør til Vatikanet i Rom.
Læs mere om Sherry på
Romates hjemmeside.