Klar gyldengul og gennemsigtig sherry. Duften er delikat og ren, med noter af gær, frisk brød og mandler. Smagen er meget tør og en anelse bitter, og vinen afsluttes med et tydeligt præg af især mandler.
Vinen fremstilles efter det traditionelle solera-system, hvor tønderne er stables i forskellige lag eller i den såkaldte criadera. En stablingsmetode, som ligner en pyramide set i profil. Hvert fino-fad ældes forskelligt afhængigt af gærstammen, luftfugtighed, temperatur og luftstrømme i kælderen.
En tør sherry egner sig utroligt godt til følgende: Forretter, gamle oste, iberisk skinke, nødder, samt skaldyr og fisk. Brug gerne en isspand med både is og vand, så vinen får en temperatur på cirka 6-8 grader. Den nydes bedst af hvidvinsglas.
Vingården Sánchez Romate ligger i Andalusien, nærmere betegnet i byen Jerez, som har lagt navn til drikken sherry. Huset har produceret sherry (og sherryeddike) her siden slutningen af 1800-tallet. Man har en lang tradition for kvalitetsvine og i 1909 blev de udnævnt til officiel leverandør til House of Lords i England, og i 1917 blev de udnævnt til officiel leverandør til Vatikanet i Rom. Så her kan man altså sit kram.
En sherry kan være knastør, hvinende sød, og alt i mellem de to yderpunkter. Find DIN favorit!