Klassisk vin som piemonteserne foretrækker den
Denne skønne hverdagsvin har den helt rette karakter af Barbera, som er Piemontes mest udbredte druesort. Det er en let drikkelig vin, med fin fylde og dybde, som er dejligt nem at tappe fra.
Vinens karakter:
Vinen har en intens rubinrød farve med klare refleksioner. Kirsebær, brombær og gul fersken dominerer med en fin struktur og blød tekstur.
Hvad er vinen velegnet til?
Stor anbefaling til køkkenbordet. Fungerer perfekt til hjemmelavet pizza, pastaretter med tomatsovs eller pesto. Oplagt at tappe fra lettere afkølet under madlavningen.
Serveringstemperatur: ca. 15-17 grader.
Sådan er vinen fremstillet:
Vinen er fremstillet på Barbera-druen, som er dyrket 200-300 m. over havets overflade i en kalk- og lerjord. Druerne macererer i 7-10 dage, og vinen modner 3 måneder på ståltanke.
Om producenten:
Kooperativet, Produttori di Govone, med Agostino i spidsen, har været aktivt siden 1957, hvor nogle ganske få vindyrkere gik sammen. I dag består vinhuset af mere end 325 vinbønder, der leverer druer i meget høj kvalitet.
De forskellige bønders marker er klassificeret efter jordbundsforhold og beliggenhed, for at bestemme de optimale forhold for høsttidspunktet.
Nogle af vores største kundefavoritter gennem tiden kommer fra Govone. Udover denne BiB kan nævnes Toscanello og Anniversario.