Smagfuld og budgetvenlig syditaliener!
Apulien er en region i hælen af Italien i den sydlige del af landet. Her er knald på solen og varmen, hvilket også skaber nogle bløde og drikkevenlige vine med stor smagsintensitet. Nero di Troia er et synoym for Uva di Troia-druen, som med sine trykke skaller, er kendt for at stå bag fyldige og tanninrige rødvine. Prøv en rigtig klassiker fra Apulien og oplev, at regionen er kendt for andet end Primitivo og Negroamaro!
Vinens karakter:
Denne Nero di Troia har en intens rød farve med violette skær. Den er intens og frugtig med søde krydrede noter, som rankes op af en afbalanceret tanninstruktur.
DinVinGuide – 5 STJERNER og GODT KØB:
"Meget krydret vin med sin helt egen smag hvilket især skyldes druen troia som giver en peber og parfumeret smag. Flot intensitet og pakket ind af en fin syre så vinen fremstår frisk og imødekommende."
Hvad er vinen velegnet til?
Oplagt vin til stegt rødt kød, samt retter fra middelhavskøkkenet og lagrede oste.
Serveringstemperatur ca. 18-20 grader. Vi foreslår at dekantere vinen før servering.
Sådan er vinen fremstillet:
Vinen er fremstillet på Uva di Troia (også kendt som Nero di Troia) fra 10-15 år gamle vinstokke, som gror i en jord med sand, kalksten og ler, hvor markerne befinder sig 300 meter over havets overflade.
Druerne afstilkes og gennemgår en kold maceration ved 4-5 grader i 18-36 timer. Den alkoholiske gæring sker ved kontrolleret temperaturer, og vinen omstikkes til sidst. Der sker en blid presning af drueskallerne.
Efter den malolaktiske gæring i tanke, modnes vinen 4 måneder i franske egetræsfade, som har fået en moderat ristningsgrad. Derefter tappes vinen på flaske.
Om producenten:
Tagaro er en fantastisk vinproducent, der har specialiseret sig i at skabe ekstraordinære vine i det varme, syditalienske Apulien. Beliggende i hjertet af regionen, der er kendt for sit gunstige klima og sin rige jord, udnytter Tagaro fuldt ud de unikke forhold, der er til stede i Apulien for at frembringe vine af uovertruffen kvalitet og karakter.
Med deres dybe forståelse for Apuliens terroir og århundreders erfaring inden for vinproduktion, har Tagaro opbygget et ry for at skabe vine, der udtrykker det autentiske udtryk for regionen. Deres vinmarker er nøje udvalgt og plejet, og druerne høstes omhyggeligt for at sikre, at kun de fineste druer bruges til deres vine.
Tagaros vine bærer tydeligt præg af Apuliens karakteristika. Fra deres intense rødvine, der afspejler solens varme og jordens dybde, til deres forfriskende hvidvine, der fanger den kølige brise fra Adriaterhavet, formår Tagaro at fange essensen af Apulien i hvert glas.