Primitivo di Manduria Riserva
Primitivo di Manduria Riserva

Fuldblods-primitivo fra Manduria.


Primitivo er en mørk og kraftig italiensk drue og rødvin, der primært fremstilles i Apulien. Den amerikanske Zinfandel er af én og samme sort – men de to druer og vintyper varierer meget i deres karakteristiske smagsnuancer.

Når Primitivo fremstilles, kræver det varme og en lang sæson. Derfor er netop Primitivo-vin særlig kendt fra det syditalienske, hvor druerne kan få lov til at modne fuldt ud. De bedste Primitivo-vine fremstilles i Primitivo di Manduria i Apulien-distriktet, hvor druerne får varme døgnet rundt.

Den italienske rødvin er ofte mere rustik end den amerikanske Zinfandel, fordi Primitivoen ikke har samme syreindhold til at balancere den ofte høje alkoholprocent.

Anmeldelse af årgang 2016:

5 stjerner på flaskehalsen.nu, marts 2020:
"Conte du Campiano Riserva er syditaliensk Primitivo, der på den ene side er helt klassisk, men alligevel har en snert af noget mere. For selvom det er i den sødmefulde og ultra-bløde kategori, så er de modne solbær, der bærer en stor del af smagen, strakt ud i en langvarig oplevelse, der ikke bare fylder munden fra begyndelsen, men som også varer ved længe efter at de sidste dråber har sluppet smagsløgene.

Og det fantastiske ved denne vin er, at den gør det på en måde, hvor det aldrig kommer til at virke tungt eller svulstigt, for den har nogle mere elegante sider også, der bliver hjulpet godt på vej af de helt bløde tanniner. De skurrer ikke i munden, men de smyger sig nydeligt omkring den saftfulde vin, og både løfter de øvrige smagselementer – og lægger en venlig men bestemt dæmper på dem.

Det gør denne vin til en ret flot Primitivo, der kan det samme som så mange andre Primitivoer, men som også har nogle andre og mere elegante sider."


Vinens karakter:

Flot, tæt mørkelilla farve. Markant peberpræg i både næse og mund. Smagen er fed og sødmefuld med dominans af kirsebær og solbær pakket ind i silkebløde tanniner.

Hvad er vinen velegnet til?

Vinen egner sig rigtig godt til solide kødretter. På grund af den sødmefulde og meget afrundede karakter kan den også nydes som hyggevin med stort velbehag.

Sådan er vinen fremstillet:

Vinen er Conte di Campianos luksus-Primitivo, lavet af udvalgte druer og lagret på egetræsfade. Under hele fremstillingen af overvåger winemakeren dagligt lagringsprocessen, så vinen kan tappes når den har den helt rigtige smag af fadlagring. På denne måde opnås en vin i fuld balance, hvor man får det fulde udbytte af Primitivo-druens kvaliteter.

Om producenten:

Det er med stolthed vi kan præsentere vores syditalienske leverandør - Conte di Campiano. Vingården ligger i Manduria og vinene byder på alt det gode fra netop disse kanter: Masser af frugt, varme, fedme og koncentration.

Campiano lægger stor vægt på, at deres vine skal være imødekommende og fløjlsbløde, og samtidig være velegnede både til mad og uden mad. Med disse vine er du således altid garanteret en yderst behagelig oplevelse.
Vis mere
Vis mindre

Primitivo di Manduria Riserva

   På lager
Antal
Alc %15%
LandItalien
OmrådeApulien
VinhusConte di Campiano
Årgang2017
DruerPrimitivo
SmagsretningFrugtig
Kraftig
Halvtør
Velegnet tilSimre/gryderetter
Smagfulde oste
Julemad
And
Steg af gris
Flaskestørrelse75 cl.
TypeRødvin
VarenummerT00531319
Mest sete varer
Andre har også købt
Malvasia Nera
Malvasia Nera
Fra 100,00
Primitivo di Manduria DOC
Alsace Grand Cru - Gewurztraminer Hatschbourg