Saftig og koncentreret syditaliener.
Klassisk fra området med sin varme, fede frugt med mørke bær og en dejlig saftig stil – perfekt til efteråret og vinterens tungere retter! Man fornemmer sydens sol i den venlige og bløde afslutning.
Primitivo kræver varme og en lang sæson. Derfor er netop Primitivo-vin særlig kendt fra det syditalienske, hvor druerne kan få lov til at modne fuldt ud. De bedste Primitivo-vine fremstilles i Primitivo di Manduria i Apulien-distriktet, hvor druerne får varme døgnet rundt.
Vinens karakter:
Her får du essensen af Primitivo fra Syditalien: Masser af sol, modne og ”fede” elementer af kirsebær, solbær, lakrids og blomme. Alt sammen i en yderst charmerende og forførende blanding. Vinen afsluttes appetitligt med noter af vanilje og mokka.
Hvad er vinen velegnet til?
Vinen smager fremragende i selskab med de kraftigere efterårs-/vinter retter.
Server den ved cirka 18 grader.
Om Primitivo:
Primitivo er en rødvinsdruesort, der også er kendt som Zinfandel. Det er den tredje-mest plantede drue i Apulien, i det sydlige Italien. Vin lavet på Primitivo er typisk fyldige, koncentrerede og rustikke i stilen, med høj alkohol, bløde tanniner og en sødlig finish.
I løbet af det nittende og tyvende århundrede blev Primitivo hovedsageligt brugt som en blandingsdrue for at bringe alkohol og fylde til andre italienske rødvine. I 1990'erne tilbød den EU mange drueavlere i Italien, især i den sydlige del, økonomiske incitamenter til at trække deres vinstokke op som en måde at reducere mængden af lavkvalitetsvin, der fremstilles i EU.
DNA-analyse fra UC Davis i Californien i slutningen af 1990'erne beviste, at Italiens primitive drue er genetisk identisk med den californiske Zinfandel-drue. Fra 1999 kunne italienske producenter lovligt mærke deres Primitivo-vine som Zinfandel, hvilket gjorde det muligt for dem at vinde popularitet som sortsvine på eksportmarkedet. Beplantning af Primitivo er steget med omkring 50 % siden deres lavpunkt i 1990'erne.