Knaldgod rødvin fra Toro!
Hvis du er til kraftige rødvine, så er Pata Negra fra Toro lige noget for dig. Smagsmæssigt læner den sig op ad vinene fra Ribera del Duero og det er ganske enkelt en vin, som du bare skal smage!
Pata Negras karakter:
Vinen er dejlig blød og byder på en lækker, koncentreret druesmag. Der findes også toner af lakrids, modne røde bær og tobak i duften. God stramhed med lette tanniner og meget kompleks eftersmag med et let tørt bid. Varmen og fedmen i vinen gør den ideel til årstidens madretter.
Hvad er vinen velegnet til?
Pata Negra er en rigtig god allroundvin, som vil kunne drikkes til de fleste kødretter. Også kød fra grillen kan den uden besvær matche.
Sådan er Pata Negra fremstillet:
Vinen er lavet på 100% Tempranillo og har lagret 3 måneder på små ny egetræsfade.
Om Toro:
Toro-disktriktet er nabo til Ribera del Duero og betragtes af mange som et rigtig godt alternativ, selv om vinene ikke er direkte sammenlignelige. Toro-vinene er generelt lidt federe, lidt kraftigere og mere saftige end en typisk Ribera del Duero-vin. Ligesom i Ribera del Duero er det Tempranillo, der er den absolutte hoveddrue. I Toro kalder man den meget passende for Tinta del Toro. Druen har gennem mange generationer tilpasset sig de varme somre og de kolde vintre.
Historisk set har Toro altid været kendt for sine gode vine. Kvalitet var et simpelt, men bestemt krav fra distriktets største kunde - universitetet i den nærliggende by, Salamanca. Det er Spaniens ældste universitet, og de lærde har altid være kloge nok til at forlange det bedste.
Nyt blod er kommet til distriktet, og dermed også nye ideer. Druerne høstes lidt tidligere end sædvanen, de gærer i temperaturregulerede tanke, og derefter lagres de på små nye egetræsfade. Det er ofte flotte og karakterfaste vine, der imponerer internationalt. Der er ingen tvivl om at vi kan forvente, at fremtiden vi byde på et endnu større udbud af lækre vine fra Toro.
En stor del af vinstokkene i Toro, er ”præphylloxera” - det vil sige at de har overlevet den store vinpest i Europa. Mange af stokkene er derfor oldgamle – nogle op til 120 år gamle! Sorter som Cabernet Sauvignon og Merlot, ses stort set ikke (i modsætning til Ribera del Duero). Det er et godt udgangspunkt for at kunne skabe autentiske vine.