Alsace Pinot Gris
v/6 fl.
95,00
v/1 fl.
119,00
Fleurie "Cuvée Marcel", Jacques Dépagneux
v/6 fl.
150,00
v/1 fl.
169,00
Lacarelle Beaujolais-Villages
v/6 fl.
110,00
v/1 fl.
129,00

Franske lækkerier til efteråret

Efteråret er en årstid, hvor vin og spiritus virkelig folder sig ud i Frankrig. Når temperaturerne falder, skifter man fra de helt lette sommervine til rødvine med lidt mere dybde, men stadig med en god friskhed – ligesom i Beaujolais, hvor Gamay-druen giver saftige og rustikke vine, der er perfekte til efterårets retter.

På spiritussiden er Cognac et skoleeksempel på fransk håndværk. Cognac er nemlig destilleret vin, som lagres på egetræsfade, hvor den udvikler noter af frugt, vanilje og krydderi. Eue de vie, som er frugtbrændevin, indkapsler efteråret helt eminent. Poire Williams, en pærebrændevin, opsnapper nemlig den rene og modne efterårsfrugt i destilleret form.

Franskmændene har kort sagt bygget en kultur, hvor vin og spiritus følger sæsonerne – og når bladene falder, leverer de i den grad hver gang!