Et fransk efterår
Så kan vi ikke løbe fra det længere: efteråret er over os. Bladene falder, gryderne simrer, og væk er sommeren. Men vinens og spiritussens verden foretrækker hverken den ene eller den anden årstid. Den tilpasser sig blot – og her i efteråret længes vi nemlig efter noget, der både kan varme og løfte humøret i de kølige måneder. Og i dag giver vi franskmændene deres bud på de bedste efterårsflasker, som kan sætte dig i den helt rigtige stemning.
Vi har fundet fire klassikere, der passer perfekt til årstiden: to elegante og rustikke rødvine fra Beaujolais, en rund og varmende Cognac og en aromatisk pærebrændevin, som dufter af en solrig oktoberdag. I dag er der altså fransk efterår på flaske!
Franske lækkerier til efteråret
Efteråret er en årstid, hvor vin og spiritus virkelig folder sig ud i Frankrig. Når temperaturerne falder, skifter man fra de helt lette sommervine til rødvine med lidt mere dybde, men stadig med en god friskhed – ligesom i Beaujolais, hvor Gamay-druen giver saftige og rustikke vine, der er perfekte til efterårets retter.
På spiritussiden er Cognac et skoleeksempel på fransk håndværk. Cognac er nemlig destilleret vin, som lagres på egetræsfade, hvor den udvikler noter af frugt, vanilje og krydderi. Eue de vie, som er frugtbrændevin, indkapsler efteråret helt eminent. Poire Williams, en pærebrændevin, opsnapper nemlig den rene og modne efterårsfrugt i destilleret form.
Franskmændene har kort sagt bygget en kultur, hvor vin og spiritus følger sæsonerne – og når bladene falder, leverer de i den grad hver gang!