Alsace Pinot Gris
Alsace Pinot Gris

Flot Pinot Gris fra AlsaceJoseph Cattin Pinot Gris har en herlig aromatisk kompleksitet. Den er krydret og har en anelse røg i eftersmagen.

Vinens karakter:

Farven er flot gylden og duften er frugtig med antydninger af honning og abrikoser. Smagen er halvtør og fyldig, og så er der en ganske forrygende balance mellem det krydrede og det frugtige. Eftersmagen er dejlig frisk.

Hvad er vinen velegnet til?

Specielt velegnet til eksempelvis lyst vildtkød, steg af gris, sushi og skaldyr. I Alsace drikkes den traditionelt til ”Baeckeoffe” – en alsacisk ragout på flere forskellige slags kød, marineret i vin, med kartofler og diverse grønsager.

Sådan er vinen fremstillet:

Produktionen foregår på traditionel vis, for at holde de håndværksmæssige traditioner i hævd. Druerne er håndplukkede. Gæringskælderen er bygget under vinpresserne, således at mosten fyldes i gæringstankene ved hjælp af tyngdekraften. Dette er den mest skånsomme metode, og således beskyttes mosten mod oxidering og aromaerne bevares. Derudover er gæringstankene termostatstyrede. Når gæringen er overstået bliver vinen lagret i store traditionelle trætanke, hvoraf nogle er over hundrede år gamle.

Anmeldelser:  • GULDMEDALJE I MÂCON 2018 (årgang 2017)


Om producenten:

Gennem 11 generationer har vinproducenten Joseph Cattin lavet fremragende vine. Vingården er beliggende i den lille by Voegtlinshoffen, som ligger cirka 10 kilometer sydvest fra Colmar. Byen strækker sig over en bakke der er omringet af vinmarker. I netop disse smukke omgivelser med skønne udsigter til grønne vinmarker og gamle bindingsværks-landsbyer med blomsteraltaner og toppede brosten, frembringer Jacques Cattin til stadighed karakterfulde og spændende vine. Jacques er efterkommer af Joseph og uddannet inden for agronomi og vindyrkning. Sammen med sin kone, Anaïs, driver Jacques virksomheden videre i samme ånd som de foregående 10 generationer - med fokus på høj kvalitet, rimelige priser, og innovation.

I over 10 år har vi solgt de lækre vine fra Joseph Cattin og vi er rigtig glade for samarbejdet. Det samme er vores kunder – det fortæller salgstallene. Hvis du endnu ikke har stiftet bekendtskab med vinene fra Joseph Cattin, så kan vi kun anbefale dig at gøre det.

Vinifikation:


Jordbund
Granit, sandsten, mergel, skifer og vulkanske sedimenter

Vis mere
Vis mindre

Alsace Pinot Gris

   På lager
Antal
Alc %14%
LandFrankrig
OmrådeAlsace
VinhusJoseph Cattin
Årgang2018
DruerPinot Gris
SmagsretningFrugtig
Krydret
Frisk
Aromatisk
Velegnet tilAperitif/uden mad
Asiatisk
Sushi
Steg af gris
Lyst kød
Flaskestørrelse75 cl.
TypeHvidvin
VarenummerT01931047
Mest sete varer
Fontaine du Sud
Fontaine du Sud Fra 69,00
Spanien Kassen
Spanien Kassen Før 785,00
525,00
C de Camille
C de Camille Fra 55,00
Anniversario
Anniversario Fra 49,00
Andre har også købt
Alsace Gewurztraminer
Stefan Breuer Rosé Trocken
Romate Brandy Solera Reserva