Overdådig og luksuriøs rom fra Guatamala
- Blend af 10-18 år gamle romaftapninger.
- Raffineres 6 måneder på cognacfade.
- Duften er intens og frisk med en pirrende tone af kolanød og krydrede frugtnoter med en syngende karamel-bagkant.
- Smagen byder på en luksuriøs krydret sødme med en stimulerende fornemmelse og en bred nuanceret frugtfylde. Nuancer af mørk kakao, svesker, abrikoser og ristet egetræ udfolder sig i en lang og lækker eftersmag.
- Nydes bedst rent - eventuelt med en dråbe vand eller to.
Anmeldelser:
VINDER i Rom & Whisky magasinet som BEDSTE ROM fra Mellemamerika med 92 point:
"Dyb og fyldig næse med nogle virkelige mørke og dejlige krydderier. Masser af sødme, men samtidig også en flot alkohol der giver modspil. Lang eftersmag."Rom fra Guatamala:
Bliver i modsætning til traditionel melasse-rom produceret med ’Virgin sugar cane honey’, en sød, mørk sirup der fremstilles ved at filtrere den friske sukkerrørssaft og efterfølgende koge vandet fra. Udelukkende sukkerrør fra Guatemala bruges til denne sugar cane honey, fordi det ville være umuligt at transportere udenlandsk sukkerrør gennem Guatemalas kupperede jungle-terræn til sukkermøllen.
Virgin Sugar Cane Honey har lavere indhold af svovl end melasse og den gærede sukkerrørsvin behøver derfor ikke at blive destilleret til en lige så høj alkoholprocent som melasserom, for at blive ’spiselig’.
Efter destillationen bliver råspritten kørt til lagringshallerne der befinder sig i bjergene i 2300 meters højde, hvor temperaturen er køligere og rommen kan udvikle sig i et roligere tempo end den gør i typisk tropevarme.
Rommen lagres på fade af amerikansk eg, der samles og ristes på stedet af dygtige bødkere.