Moden Vintage Port fra legendariske Sandeman
Vintage Port er en vinstil, som bliver ved med at imponere fra start til slut. Som unge er de rå og stramme, men alligevel ekstremt smagfulde, strukturerede og koncentrerede. Med alderen udvikler de mere dybe og intense noter af tørret frugt og flygtige oxidative aromaer, som skaber en fordybende smagsoplevelse.
Sandeman er en af klassikerne i portvinsverden, og her kan du smage deres Vau Vintage i den drikkemodne årgang, 1999!
Vinens karakter:
Denne ’99’er er dyb rød med intense, friske røde frugtaromaer. I munden har den fyldige blommenoter med et strejf af jordbær, som understøttes af faste tanniner. Der er en stærk struktur, som har tilladt den at ældes fortræffeligt gennem årene.
Hvad er vinen velegnet til?
Fantastisk portvin til et hav af desserter, som f.eks. intense chokoladedesserter eller også oste - især Stelton.
Serveringstemperatur ca. 15 grader.
Sådan er vinen fremstillet:
Gæringen sker i ståltanke under en kontrolleret temperatur, som stoppes ved tilsætningen af druespiritus. Vinen modnes i 2 år i store brugte egetræsfade, og bliver så tappet i det 2. år efter høsten.
Om producenten:
Sandeman er et anerkendt portvinshus med en stolt historie og en ikonisk identitet. Grundlagt i 1790 i Portugal, er Sandeman kendt for sine fremragende portvine og sherryer. Deres mest genkendelige logo er "The Don" eller "Sandeman Don," en stiliseret og mystisk figur iført en kappe og bredskygget hat, der blev skabt i 1928 og er en af de tidligste varemærker nogensinde skabt.
Sandeman har gennemgået en række opdateringer og moderniseringer i de seneste år, både i deres vinproduktion og i deres branding. De har investeret i ny teknologi, herunder mekaniske lagares, der efterligner den traditionelle metode, hvor man tidligere trådte druerne til portvin. Dette har hjulpet dem med at opretholde den høje kvalitet af deres vine.
Porteføljen af Sandeman inkluderer forskellige portvine som Vau Vintage Port og Apitiv White Port. De er kendt for at producere portvine, der har en bred vifte af stilarter og smagsoplevelser, fra tørre til søde, og som er velegnede til forskellige anledninger og gastronomiske parringer.