De perfekte nytårsvine
Efter et par rolige juledage begynder tankerne hurtigt at glide mod årets sidste fest – og her spiller vinen også en hovedrolle. Nytårsmaden spænder ofte bredt, og det gør også vinvalget til en lille disciplin i sig selv. Heldigvis er der nogle fifs, der gør det hele langt nemmere.
Til de sprøde appetizers og de første skåle er bobler stadig kongen. Når forretterne rammer bordet – hvad enten det er skaldyr, fisk eller lette grøntsager – er en frisk hvidvin det sikre valg. Til hovedretten skifter mange retning og går over i rødvin med mere dybde, struktur og power som i Bordeaux. Andre går over i de mere elegant Pinot Noir, som løfter retter med mere finesse.
Og til sidst er der den søde afslutning. En sød dessert kræver en mindst lige så sød dessertvin. I dag har vi en sød vinoplevelse fra Alsace, der nærmest er skabt til nytårsaften. Så se med her, og bliv inspireret!