Charles & Charles Riesling
Charles & Charles Riesling
Druerne kommer fra vingården, Art Den Hoed, der er beliggende i Rattlesnake Hills, Yakima Valley. Det unikke ved disse Riesling-marker er at de har en helt speciel hældning, og en forhøjning der strækker sig over hele 400 meter. Dette er med til at bevare et bjergagtigt klima, hvor druerne ikke bliver udsat for, for meget varme.

Resultatet er en vidunderlig, fuldfed Riesling, med aroma af kaprifolium, abrikos, hvid pære, lime, skifer og stor mineralitet. Smagen er fyldig og frugtet. En naturlig syre komplementerer vinen på yderst raffineret maner. Denne Riesling er meget velegnet til asiatisk krydret mad – og prøv den også gerne til friskfanget østers - lækkert!

Årgang 2016:
5 stjerner på flaskehalsen.nu, 29/6 2018:
"Charles & Charles Riesling har egentlig lidt af det hele. Denne amerikanske Riesling fra Washington-området er både sød og tør og rummer en hel masse forskellige nuancer, der side om side skaber et spændende og nuanceret billede. Det er syrligt, men det er også blødt og blidt i sin frugtstil. Det er diskret i introen, men det er også storladent mod slutningen, hvor eftersmagen sætter ind med fedme og lækkerhed. Og på den måde er det på en måde helstøbt, fordi vinen har lidt af det hele – men på den ene side peger det også i mange retninger, så det gælder om at holde tungen lige i munden og vinen lige i smagsløgene, for at holde skæg og snot for sig."

Charles & Charles er et samarbejde mellem to af USA’s mest innovative vinavlere, Charles Smith og Charles Bieler. Charles Smith har kuriøst nok en fortid i Danmark, hvor han boede i 9 år. Her arbejdede han som manager for diverse rockbands – blandt andre, The Raveonettes. Livet på vejen med ”wining and dining” blev katalysator for Smiths passion for vine, og ultimativt, starten på hans karriere som winemaker. I 1999 flyttede han tilbage til Seattle, og i 2001 udgav han sine første vine. Som selvlært vinavler betragtes Charles Smith som en ægte håndværker og pioner indenfor vinbranchen. Dette bekræftes af et utal af priser og medaljer – heriblandt den imponerende hæder som ”Winemaker of the Year 2014”, kåret af det respekterede vinmagasin, Wine Enthusiast.
Charles Bieler kan betegnes som noget af en globetrotter. Født i London, og opvokset i New York og Montreal. Egentlig var det aldrig hans intention eller drøm, at skulle beskæftige sig med vin – men på grund af hans fars ejerskab af en vingård i Provence, blev han alligevel fascineret og draget af vinens verden. Bieler anses i dag som værende én af pionererne indenfor Rosévin, i USA. I tiden hvor Rosé var ”umoderne”, kørte han USA tyndt i en pink Cadillac, for at promovere hans families brand ”Routas”, og for at slå et slag for Rosévin generelt.
Lige for tiden er Charles Bieler involveret i fire separate partnerskaber. Blandt andet dette med Charles Smith – og et med Joel Gott Winery – som vi også forhandler i Holte Vinlager.
Vis mere
Vis mindre

Charles & Charles Riesling

   På lager
Antal
TypeHvidvin
Vægt1 Kg.
Alc %13,9%
LandUSA
OmrådeWashington State
VinhusCharles & Charles
Årgang2017
DruerRiesling
SmagsretningFrugtig
Frisk
Halvtør
Velegnet tilSkaldyr
Krydrede retter
Asiatisk
Flaskestørrelse75 cl.
VarenummerP16153117
Andre har også købt
Porca de Murça Branco
Alsace Riesling M.O.
Langhe Bianco BIB (300 cl.)