Charles & Charles Riesling
Charles & Charles Riesling

Sublim Riesling fra Washington State.


flaskehalsen.nu - 5 stjerner, februar 2020:
"Nogle gange bider historien sig selv i rumpetten. For jeg tror s’gu jeg har mødt Charles Smith, der er den ene af de to Charles’er, der indgår i navnet. Som musikanmelder mødte jeg The Raveonettes et par gange, og det danske band havde den selvsamme Charles Smith som manager. Charles Smith er ikke længere i musikbranchen, men arbejder med vin i stedet – og jeg er færdig med at anmelde musik og har i stedet kastet mig over de vidunderlige druesafter. Og sandelig om ikke jeg igen skal belønne et af de projekter, hr. Smith er involveret i, med nogle anerkendende ord.

For lad os nu bare komme til sagen – de to Charles’er Smith og Bieler har i fællesskab skabt denne Riesling, der er sammensat af druer fra Rattlesnake Hills i Yakima Valley, Washington. Skråningerne er usædvanligt brede, og det giver mulighed for at dyrke nogle af de bedste Riesling-druer i det nordøstlige USA, fordi det medvirker til at holde varmen på afstand.

Her kommer det til udtryk i en Riesling, der er helt igennem klassisk i sin stil, og som minder meget om, hvad man kan finde i Mosel. Det er en Riesling med en god fedme, men som samtidig bevarer sin friskhed i syren. Prismæssigt er den i samme kategori som tyske Riesling-vine i samme kvalitetsniveau, og den største forskel er derfor, at denne måske er en anelse tykkere og mere frugtfed i sin smag. Det skal forstås på mest positive vis, for Charles & Charles har skabt en superfin Riesling til prisen her."


Vinstyrke2 - 5 stjerner, februar 2021.

WineManual - 5 stjerner, september 2020.

Vinens karakter:

Vidunderlig, fuldfed Riesling, med aroma af kaprifolie, abrikos, hvid pære, lime, skifer og markant mineralitet. Smagen er fyldig og frugtet. En naturlig syre komplementerer vinen på yderst raffineret maner.

Hvad er vinen velegnet til?

Meget velegnet til sushi eller asiatisk krydret mad – og prøv den også gerne til friskfanget østers - lækkert!

Serveringstemperatur cirka 8-9 grader.

Sådan er vinen fremstillet:

Vinen er lavet på ren Riesling. Druerne kommer fra vingården, Art Den Hoed, der er beliggende i Rattlesnake Hills, Yakima Valley. Det unikke ved disse Riesling-marker er at de har en helt speciel hældning, og en forhøjning der strækker sig over hele 400 meter. Dette er med til at bevare et bjergagtigt klima, hvor druerne ikke bliver udsat for, for meget varme.

Om producenten:

Charles & Charles er et samarbejde mellem to af USA’s mest innovative vinavlere, Charles Smith og Charles Bieler. Charles Smith har kuriøst nok en fortid i Danmark, hvor han boede i 9 år. Her arbejdede han som manager for diverse rockbands – blandt andre, The Raveonettes. Livet på vejen med ”wining and dining” blev katalysator for Smiths passion for vine, og ultimativt, starten på hans karriere som winemaker.

I 1999 flyttede han tilbage til Seattle, og i 2001 udgav han sine første vine. Som selvlært vinavler betragtes Charles Smith som en ægte håndværker og pioner indenfor vinbranchen. Dette bekræftes af et utal af priser og medaljer – heriblandt den imponerende hæder som ”Winemaker of the Year 2014”, kåret af det respekterede vinmagasin, Wine Enthusiast.

Charles Bieler kan betegnes som noget af en globetrotter. Født i London, og opvokset i New York og Montreal. Egentlig var det aldrig hans intention eller drøm, at skulle beskæftige sig med vin – men på grund af hans fars ejerskab af en vingård i Provence, blev han alligevel fascineret og draget af vinens verden. Bieler anses i dag som værende én af pionererne indenfor rosévin, i USA.

Lige for tiden er Charles Bieler involveret i fire separate partnerskaber. Blandt andet dette med Charles Smith – og et med Joel Gott Winery – som vi også forhandler i Holte Vinlager.
Vis mere
Vis mindre

Charles & Charles Riesling

   På lager
Antal
Alc %11,5%
LandUSA
OmrådeWashington State
VinhusCharles & Charles
Årgang2017
DruerRiesling
SmagsretningFrugtig
Frisk
Halvtør
Velegnet tilSkaldyr
Krydrede retter
Asiatisk
Flaskestørrelse75 cl.
TypeHvidvin
flaskehalsen.nu
WIneManual
Vinstyrke2.dk
VarenummerP16153117
Mest sete varer
Andre har også købt
Breuer Handwerk Weiss
Moscato Spumante Dolce
Principato Pinot Grigio