Klassisk tør og elegant Barbaresco.
Hvis Barolo er vinens konge, så må Barbaresco uden tvivl være vinens dronning. Barbaresco-vine er ofte mere elegante og feminine i udtrukket i forhold til Barolo-vine. Derfor er der mange som foretrækker netop disse. De modner også hurtigere, og derfor kan det give rigtig god mening at købe en moden Barbaresco, fremfor en alt for ung Barolo.
Vinens karakter:
Farven er rubinrød med granatrøde nuancer. Duften er frugtkrydret af tørrede frugter, og smagen er blød og lækker med toner af kirsebær, lakrids, chokolade og krydderier.
Hvad er vinen velegnet til?
Vinen vil egne sig perfekt til oksekød, lam, vildt, svamperisotto og modne oste.
Serveringstemperatur cirka 16-18 grader. Giv gerne vinen et par timers luft, inden servering.
Sådan er vinen fremstillet:
Barbaresco San Rocco er lavet på Nebbiolo-druer der gror på vinmarker beliggende for foden af byen, San Rocco. Vinen er lagret i minimum 26 måneder - heraf 9 måneder på egetræsfade, inden frigivelse til salg.
Om Barbaresco:
Barbaresco kommer fra tre høje, der ligger på den modsatte side af Alba, i forhold til Barolo. Solen og disen skaber også her det samme pastelagtige oktoberlys som i Barolo. Men bakkerne er ikke så høje, og rent bogstaveligt opnår Nebbiolo-druerne ikke de samme højder her som i Barolo. Det er dog de samme karakteregenskaber som violer, hindbær, svesker og chokolade, og med tydelige tanniner.
Den unge Barbaresco er lidt venligere at gå til, men har så heller ikke samme holdbarhed som Barolo.