Bottega Vinai Pinot Grigio
v/6 fl.
100,00
v/1 fl.
129,00
Weissburgunder Trocken
v/6 fl.
79,00
v/1 fl.
139,00
Lebrioni Chianti Riserva
v/6 fl.
95,00
v/1 fl.
149,00
Ca' del Monte - Bardolino DOC
v/6 fl.
89,00
v/1 fl.
100,00

De perfekte vine til kødfrie retter



Når du skal parre vin til kødfrie retter, er det vigtigt at tænke lidt anderledes end ved klassiske kødretter. Kødets fedme og struktur giver ofte vinen noget at “hænge fast i,” men uden kød skal vinen i stedet matche retten på andre måder.

Start først med at vurdere retten. Er den krydret, cremet, syrlig eller frisk? Er der umamismag eller bitterhed? Til lette grøntsagsretter og salater er det typisk friske, sprøde hvidvine eller lette roséer, der fungerer bedst. Til cremede eller ostebaserede retter kan fyldigere hvidvine med lidt fadlagring eller bløde rødvine være vejen frem.

Krydret mad kræver ofte vine med lidt sødme og god friskhed for at balancere smagsnuancerne, f.eks. Riesling, Pinot Gris eller Gewürztraminer. Generelt handler det om at finde balance og harmoni, hvor vinens syre, sødme og tanniner matcher rettens tekstur og smagsprofil – uden at overdøve den. Med lidt overvejelse bliver kødfrie dage til en smagsoplevelse udover det sædvanlige!