Château Piganeau har stor krop og fylde med duft af modne røde bær, lakrids, egetræ og lidt vanilje. Kraftig smag, indsmigrende og med en lang blød finish med meget flot finesse. Druerne er 90 % Merlot og 10 % Cabernet Franc – 18 mdr. på ny fransk eg.
Med sit høje indhold af Merlot er denne vin en typisk repræsentant fra Saint-Emilion området. Vinen lagres udelukkende på nye egetræsfade, hvilket tilfører vinen den nødvendige tannin.
Familien har været i vinbranchen siden 1922, da Jean-Baptiste Brunot købte Ch. l’Hermitage. Den nuværende Jean-Baptiste er 3. generation. Efter uddannelse som ønolog og læge købte han i 1970 Ch. Tour de Grenet, i 1978 Ch. Piganeau, og i 1984 arvede Brunot Ch. Maledan. Sidste skud på stammen er Ch. Le Gravillot, Lalande-de-Pomerol.
Arvefølgen er sikret, idet sønnen Vincent, landbrugsingeniør og ønolog, er indtrådt i firmaet med ansvar dels for vinificering, dels eksportmarkedet.