Nyheder fra Toscana
… og lidt ekstra til de røde fans
Så er der nyt fra Toscanas vinmarker! Vi har fået hvidvin og rosé hjem fra vores højtelskede venner hos Castello di Verrazzano. Glæd dig til elegant Pinot Blanc og en saftig rosé på Sangiovese – to perfekte tilføjelser til Verrazzanos portefølje, som er oplagte at nyde på terrassen.
Pinot Blanc stammer jo fra Bourgogne, og dyrkes især i Alsace – men i Chianti får den et lækkert middelhavstwist. Og Sangiovese i rosé-form? Det er sjældent set – men virkelig spændende, da du her oplever en sprød, krydret stil, som er skabt til grillaftener og højt humør!
Men ro på – vi har også tænkt på dig, der kræver at få rødvin i glasset. Derfor har vi også startet et restsalg på en ikonisk Bolgheri med Bordeaux-blod i årerne – og så kan vi måske også lokke med en topklassisk Brunello? Lad dig inspirere – og få så Toscana-stemningen hjem i haven!
Tre ikoniske Toscana-stile
Toscana kan bare noget, når det kommer til vin. Her får du både høje bakker, varme kystområder og gamle kældre med vin, der har fået lov at udvikle og hvile sig. Og det giver tre ret forskellige stilarter, når vi snakker Chianti, Bolgheri og Brunello di Montalcino.
Chianti er det klassiske Toscana. Her vokser Sangiovese oppe i højderne, og det giver friske, syrlige vine med masser af kirsebær og tørrede urter. Det er den slags vin, der smager hjemligt og passer til alt fra pastaretter til en god bøf.
Bolgheri ligger helt ude mod vest, tæt på havet. Her er det varmere, og her dyrker de Cabernet og Merlot – ja, de franske, internationale druer. Det giver mørkere, blødere og mere kraftige vine, men stadig med italiensk charme og friskhed. Disse vine kalder man ”supertoscanere”, da de minder mere om vinene fra Bordeaux end de klassiske Sangiovese-vine fra regionen.
Brunello er den store, bredskuldrede vin, som vinder mest hæder. Den bliver lavet længere sydpå i Montalcino – stadig på Sangiovese, men med mere varme og længere lagring. Det er vin med dybde og pondus, og noget man godt kan gemme i flere år – hvis man altså kan lade være med at åbne den!