Brunello - l'Antica Grancia
Brunello - l'Antica Grancia

Brunello i superårgang!


Brunello di Montalcino er uden tvivl et af de mest berømte vindistrikter i verden, og når man smager vinen fra Antica Grancia, forstår man hvorfor! Det er en vin af ekstraordinær elegance og kompleksitet. Vinen har fået lov at udvikle sig gennem 5 år, og rammer lige nu dens fulde potentiale.

Vinens karakter:

Farven er dyb rubin med orangerød kant. Næsen er fyldt med kirsebær, frisk garvet læder og violer. Smagen er fyldig med flere kirsebær, samt nelliker og blommekompot. Eftersmagen er fløjlsblød og viser den fine tannin der ligger under frugten som et fastsurret skibsanker.

Hvad er vinen velegnet til?

Prøv den eventuelt til en klassisk toskansk madret: Perlehøne omsvøbt i pancetta i rødvinssauce med friske hestebønner og groft brød på siden. Så synger fuglene!  Vinen vil også være en perfekt ledsager til rødt oksekød, vildt og modne oste.

Hæld gerne vinen på karaffel 1 time inden servering og server den ved cirka 16-18 grader.

Vidste du:

At en Brunello laves altid på 100% Sangiovese. Det er samme druesort som danner rygrad i Chianti, men her behøver vinene ikke indeholde mere end 75% Sangiovese. Brunello laves kun i kommunen, Montalcino. En almindelig Brunello skal ligge mindst fire år, mens det er mindst fem år for en Riserva, hvor de to år skal være på egetræstønder. Ofte er en Brunello først drikkemoden 6-8 år fra høståret.

Vis mere
Vis mindre

Brunello - l'Antica Grancia

   På lager
Antal
Alc %15%
LandItalien
OmrådeToscana
Årgang2016
DruerSangiovese
SmagsretningFyldig
Tør
Kompleks
Velegnet tilSmagfulde oste
Bøffer
Vildt
Oksekød
Flaskestørrelse75 cl.
TypeRødvin
VarenummerP12020416