Cyprès de Climens 2011 - 50 cl.
Cyprès de Climens 2011 - 50 cl.

Sauternes - dessertvinens konge.


Frankrigs – og måske verdens – mest berømte dessertvine stammer fra appellationerne Barsac og Sauternes, i Bordeaux. På grund af tæt tåge opstår der et angreb på druerne af Botrytis Cinera, en skimmelsvamp, der elsker fugt og varme – og efterfølgende er Pourriture Noble – den ædle råddenskab – en realitet. Langsomt bliver druernes skind angrebet af svampen, hvorved vandet i druerne fordamper, og druesukker, vitaminer og mineraler koncentreres.

Processen sker gradvist, så man er nødt til at plukke de enkelte klaser – i nogle tilfælde endda de enkelte druer – i flere omgange, inden hele høsten er i hus. Lægger man dertil, at druerne til Sauternes Barsac vinene er tre til fire gange lavere end i f.eks. Médoc, er det også indlysendes, at en ægte Sauternes Barsac vin aldrig kan være nogen helt billig dessertvin.

Resultatet af anstrengelserne er til gengæld besværet værd – en god Sauternes eller Barsac er noget ganske enestående og kan ofte gemmes i mange år under de rette forhold.

Cyprès de Climens' karakter:

Duften har et utroligt væld af nuancer som tropisk frugt, safran, marcipan, karamel, hvid chokolade og meget meget mere. Smagen er fyldig og intens, og med en flot syrestruktur.

Hvad er Cyprès de Climens velegnet til:

Vinen egner sig specielt godt til frugt, kage og isdesserter, samt modne oste. Kan også nydes med stor velbehag til risalamande - dog uden kirsebærsovs!
Vis mere
Vis mindre

Cyprès de Climens 2011 - 50 cl.

329,00
   På lager
Antal
Alc %13,5%
LandFrankrig
OmrådeBordeaux
VinhusChâteau Climens
Årgang2011
DruerSauvignon Blanc
Sémillon
SmagsretningFyldig
Frugtig
Krydret
Halvtør
Delikat
Velegnet tilDessert
Modne oste
Flaskestørrelse50 cl.
TypeDessertvin
VarenummerP11254011
Andre har også købt
Passito Aletico Dolce
Recioto - Ca' del Monte
Moscato Spumante Dolce